El tudnád képzelni autódat az otthonodban?

Hát persze, a garázsban! Nem-nem, egy légtérben veled. Hát azt már nem, gondolják a legtöbben, pedig vannak kivételek. És ezek nagyrészt férfiak. Gondoltátok volna?  Vannak ugyanis, akik az igen drága autójukat, melyet még csak nem is tudnak minden nap használni, egyszerűen dekorációnak használják otthonukban.

Ez a megoldás például Tokióban található, ahol külön egy liftrendszert építettek az autónak mely a mélygarázsból a lakótérbe emeli a különleges Ferrarit.

Autók az otthonodban 1

Vannak azonban olyanok akik külön panorámás garázst építenek drága autójuknak és ha már olyan kiváló a kilátás, miért ne időzhetnének együtt egy térben. Holger Schubert közel 110m2-nyi garázst építtetett Maseratija számára, melyben a padló a legmodernebb polírozott beton technológiával készült, egy mennyezeti bevilágítóval melynek fényáradata állandóan a középpontba állítja az autót. Schubert 2011-ben a világ legmenőbb garázsával büszkélkedhetett egy nemzetközi verseny győzteseként.

Autók az otthonodban 2 Autók az otthonodban 3

Vannak olyanok is, akik otthonuk belsőépítészeti kialakításánál célként tekintették autójuk stílusának összehangolását a belső térrel. Ezen a példán a BMW külső színe megegyezik a bárszékek és bútorok alumínium anyagával, belső terének fa és bőr borításai pedig visszatükröződnek a lakás többi pontján. Az egyedüli design jegy ami elválasztja az autót a tértől, az pedig a függőlegesen álló fa lamellák és a beton pad.

Autók az otthonodban 4

Ez a minimalista ház bizonyára nem az egoizmus által vezérelt okok miatt építette egybe az autóbeállót és az életteret. Sokkal inkább design elem és színfolt a lakásban az autó. Mellesleg a fényáradat nincs megtörve a különböző falak által s egyben sokkal több természetes fény áramlik a lakásba.

Autók az otthonodban 5 Autók az otthonodban 6

A távol keleten már vannak olyan hotelek is ahol az az autót egészen a lakótér szintjéig lehet a lifttel feljuttatni.

 

Autók az otthonodban 7

Persze sokkal többen vannak olyanok akik nem az aktuálisan használt autójukat szeretnék elhelyezni a lakásban, sokkal inkább csak egy megdöbbentő vagy erős design elemként felhasználni egy már nem használható járművet.

Autók az otthonodban 8 Autók az otthonodban 10

Ha hasonló eszetlenségeket töröd a fejed, biztosan nagy figyelemre számíthatsz ismerőseid körében. Emellett azért érdemes körbejárni a témát, nehogy leszakadjon a fal (statikai kérdések), az olaj, fagyálló, fékfolyadék és hasonló finom mérgek ne kerüljenek a lakásodba. :)


23 szokatlan ágy megoldás

Körülbelül 8 órát/nap, 56 órát/hét, 240 órát/ hónap és 2920 órát/év töltünk vele... igen... az alvással. Más kifejezéssel élve, életünk egyharmadát ezzel a tevékenységgel töltjük. Tegyük fel, ha 90 évig élünk, akkor valójában 30 évet ebben a rejtelmes állapotban töltünk.

Ha legközelebb ágyat vásárolnál, tartsd észben mennyi időt is töltesz életed során ezen a bútordarabon.

Természetesen egy jó minőségű ágy kiváló ötlet, viszont ha szeretnéd, hogy egy kis figyelmet vonjon magára, akkor határozottan valami másra van szükséged. Itt van mindjárt 23 példa arra, hogy némi kreativitás mennyire ötletes megoldásokhoz vezet.

Te melyikben töltenéd a legszívesebben a következő éjszakádat? (És persze kivel?)

1., a könyv ágy - (Designer: Yusuke Suzuki)

2., a hinta-ágy - (Designer:Manuel Kloker)

 

3., a függőleges ágy (Designer: Ernesto Neto)

4., a Hamburgerágy (Designer: Kayla Kromer)

5., az óriás madárfészek-ágy (Designers: Merav Eitan & Gaston Zahr)

6., a geometrikus ágy (Designer: Jacob+MacFarlane)

 

7., a hajtogatós ágy (Designer: Piero Lissoni)

8., a függőágy (Designer: Le Beanock)

9., a zippzár-ágy (Designer:Florida)

10., a Yin-Yang ágy (Designer: Alessio Pappa)

11., a rejtély-ágy (Designer: Joseph Walch)

12., a labdaágy (link)

13., a mágnesesen lebegő ágy (Designer: Janjaap Ruijssenaars)

14., az egylábú ágy (Designer: Daniele Lago)

15., kanapéból emeleteságy (link)

16., az audio ágy (Designer: Kaffe Matthews)

17., a daghadt' fonott ágy (Designer: Bauke Knottnerus)

18., a kartonpapír ágy (Designer: IT Design)

 

19., a hajtogatós ágy (Designer: Emanuele Magini )

20., a magzati pozíció ágy

21., az anti álmatlanság ágy (Designer: Mathieu Lehanneur)

22., a hullám ágy (Designed by Mimondo)

23., a fogkefe ágy (Designer: Ron Arad, student of BCUC)