belsőépítészeti csomagok

Üzleti terek

Bizonyára vannak elképzeléseid, terveid a vállalkozásoddal, projekteddel kapcsolatban, aminek sikeréhez szükséged van a belsőépítészeti design eszközeire is.

A vállalkozásoddal, projekteddel kapcsolatos terveid sikeréhez szükséged lesz a belsőépítészeti design eszközeire is. Egy üzleti jellegű belső térben maga a design segítheti a terveid megvalósulását is és dolgozhat a siker ellen is. Közel 30 év alatt számtalanszor megtapasztaltuk: semleges megoldások itt nem léteznek. A térnek tükröznie kell a vállalkozás identitását és önazonosnak kell lennie.

A nemzetközi mércével mérve elsőrangú design, a biztos stílusérzék, a terek eredetisége mára magától értetődik minden valamire való tervezőirodában. Azok közül a sikeres üzletemberek közül, akik minket választanak a legtöbben nem érik be ennyivel.

Azt várják tőlünk, hogy a design ne önmagáért szülessen, hanem marketing és üzleti céljaik megvalósításának hatékony eszköze legyen. Mindehhez nem csak a belsőépítész tervezést magát nyújtjuk, hanem a hosszú évek alatt letisztult elemzési és projektvezetési módszert is, amely alapján biztos eredmények és megnyugtató folyamat várható el.

Segítünk letisztázni több kulcsfontosságú dolgot, hogy a design valóban az üzleti terved meghosszabbítása lehessen.

Mivel minden esetben egyedi megrendelésre dolgozunk, az első tervek elkészültéig több hosszabb-rövidebb beszélgetés és/vagy márkaelemzés alkalmával térképezzük fel a megrendelőink igényeit, lehetőség szerint azokat is, amelyekről még ők maguk sem tudják, hogy léteznek. Az egyedi tervezés lehetővé teszi, hogy az anyagok, a méretek, a formák mind-mind kizárólag a megrendelőtől függjenek, ennek köszönhetően szinte nincs olyan belsőépítészeti probléma, amelyre ne tudnánk megtalálni az optimális megoldást.

Akkor tudunk ezzel a módszerrel jól együttműködni, ha te vagy ti személyesen vagytok érdekeltek az üzleti sikeretek megvalósulásában. A módszer nem alkalmas multicégek vezetőségeivel való együttműködésre.

Megrendelőink nagy számú pozitív visszajelzései adják a garanciát a kivitelezés gördülékenységére, melyet megbízható kivitelező partnereinknek és a rendkívül részletesen kidolgozott tervdokumentációnak köszönhetünk.

A mi feladatunk nem csupán a színek, anyagok, formák megfelelő használata, hanem éppen az, hogy mindezek a legkiválóbb módon erősítsék üzleti vállalkozásodat.

Üzleti szolgáltatáscsomagjaink

Tervezői tanácsadás során kisebb belsőépítészeti kérdésekre tudunk választ adni. Például, ha egy már majdnem kész üzletben egy-egy bútort kell tervezni, vagy egy helyiségben hiányoznak a színek, dekorációs elemek.

Olyan eset is van, amikor a megrendelőnek van készsége és ideje végig gondolni, utánajárni a berendezési tárgyaknak, jó úton halad álmai vállalkozása megvalósításában, de mégis elakad és iránymutatásra van szüksége. Ekkor jövünk mi, és néhány ötlettel további lendületet adunk számára a már megkezdett úton. Ezt a tervezési folyamatot nevezzük óradíjas tanácsadásnak. Ilyenkor az első beszélgetés után készített árajánlatban egy tervezett keret óraszám is szerepel, az egyeztetett munka időigényének megfelelően. Ha esetleg további keret időre lesz szükség, azt a tervezés további részében előre jelezzük.

Van lehetőség kizárólag tanácsadásra is, melyben a közel 30 év alatt gyűjtött tudásunk legjavát adjuk át, egy 3 órás intenzív egyeztetésbe sűrítve: ötletekkel, skiccekkel, 2 tervezővel.
Egyeztetés az irodánkban, nettó 185.000 Ft.
Helyszíni kiszállással egyedi megállapodással nagyságrendileg 245.000 Ft.

A belsőépítész koncepcióterv célja megtalálni azt a térkapcsolati rendszert, ami a legjobban illik a megrendelők igényeikhez, lehetőségeikhez, céljaikhoz, illetve megvizsgálni és ezzel összevetni azt, hogy az ingatlan lehetőségei mit engednek meg.

A tervezendő terület koncepció szintű tervezése, az előzetes megbeszélések szerint. A funkciók, térkapcsolatok, bútorelrendezések meghatározása alaprajzon és egyszerűsített látványrajzokon bemutatva, a kialakítandó terek funkciójelölő elrendezésének megjelenítésével, valamint a színek és harmóniák iránymutató meghatározása – ezekben is tudunk segíteni!

Hogyan zajlik maga a folyamat?
A koncepciótervezés nálunk az analízissel indul: már meglévő terek esetében készítünk egy felmérést, amely megmutatja a kiindulási állapotot. Ezt követi a kérdésfürdő, majd adunk egy képválogatást is. Ennek lényege, hogy sokféle színű és stílusú képet kapsz tőlünk, amelyekről beszélgetni fogunk. Elmondhatod, mi tetszik és mi taszít, vagy épp, hogy mit jelentenek számodra az egyes fotók és színek. Ezt követően elkezdünk alaprajzvariációkat készíteni, de a beszélgetést még mindig nem hagyjuk abba: itt arra leszünk kíváncsiak, hogy melyik variációval tudod elképzelni vállalkozásod életterét. Ehhez fontos tudnunk milyen a dinamikád/ dinamikátok vagy épp a problémás pontok. Ebből áll össze a koncepcióterv, ami a lehetőségekhez mérten a legjobb megoldásokat fogja mutatni.

  • A konzultációk alatt meghatározott legfontosabb terek, és az ezekhez kapcsolódó egyéb motívumok koncepció szintű tervezése.
  • Alaprajzok és látványrajzok a kialakítandó terek funkciójelölő elrendezésének megjelenítésével.
  • Felületképző anyagok, színek és harmóniák iránymutató meghatározása.
  • 2-3 személyes konzultáció a Geppetto II. kerületi irodájában.
  • 1-2 személyes helyszíni vagy társtervezői konzultáció, az építkezés helyszínén vagy társtervező irodájában.
  • Alaprajzok – felülnézeti vázlatrajzok.
  • Látványrajzok – pontos textúra nélküli tömegvázlatok a fő nézetekből.
  • A tervek folyamatos egyeztetés mellett készülnek, így az esetleges változtatásokra az egyes tervrészletek megismerését követően helyiségenként van lehetőség.

A legjobb ár-értéket képviselő tervcsomagunk – a koncepcióterv továbbfejlesztése: az abban meghatározott iránymutató harmóniák alapján készül. A koncepciótervekből kiindulva, itt a látvány is előtérbe kerül: a vizuális szempontból lényeges szerkezeteket, technológiákat, anyagokat jelenítjük meg. Sok esetben szükséges a kivitelezés alatt további tervezői konzultáció vagy kiviteli részletrajzok készítése.

A stílusterv színes, látványos, részletgazdag
Itt a koncepciótervnél (link a Koncepcióterv részre) felsorolt elemeken túl alaprajzi szinten pontosan meghatározzuk a felhasználni kívánt anyagokat, színeket, termékeket (azok pontos megnevezésével). Világítási tervet készítünk, konyha esetében pedig akár bútornézeti rajzot is lehet kérni.

Végeredményben egy igen részletes és látványos, színes 3D-s látványterv készül. Ezt Ügyfeleink kezébe adjuk, akik utána önállóan is be tudják szerezni a burkolatokat, lámpákat, csaptelepeket és a többi szükséges terméket.

Természetesen itt is lehetőség van a több személyes konzultációra a Geppetto irodájában, a helyszínen vagy a javasolt forgalmazónál, ezeket teljesen Ügyfeleink igényeihez és projekthez tudjuk igazítani.

A találkozó során megtörténik a koncepciótervek bemutatása, a személyes prezentáció és tervismertető. Mivel a tervek folyamatos egyeztetés mellett készülnek, az esetleges változtatásokra az egyes tervrészletek megismerését követően helyiségenként van lehetőség.

Miért érdemes stílustervet kérni?
Egy mondatban megfogalmazva azért, mert ez a belsőépítészeti tudás esszenciája. Aki ennél is tovább akar menni, például tudni szeretné, hogyan kell pontos ajánlatot kérni, számon kérni a kivitelezőt, illetve úgy menedzselni egy építkezést vagy egy komolyabb ingatlanfelújítást, hogy az stressz helyett a pozitív élményekről szóljon, annak azt javasoljuk, kattintson át a belsőépítészeti tervhez.

A belsőépítészeti tervcsomag részletes kivitelezői árajánlat bekérésére alkalmas dokumentációs anyag, amelynek kézhezvételét követően egy jó generálkivitelezővel akár el is kezdhető a megvalósítás.

A belsőépítész tervek szakipari ágakra lebontva tartalmazzák az összes szükséges információt, ami alapján az adott terület szakértője pontos árat tud számolni. Utólag nincs lehetősége árat emelni, mert az összes részletet előre ismertette. Az ár mellett a határidő és a minőség is kontrollálható és számon kérhető belsőépítészeti tervünk segítségével. Ez pedig nemcsak azért lesz megnyugtató számodra, mert nálad a kontroll, így nem leszel kiszolgáltatva a kivitelezőnek, hanem azért is, mert az építkezés finanszírozását pontosan fogod tudni ütemezni, és ár vita esetén a tervrajzokat összehasonlíthatod a végeredménnyel.

Miért érdemes belsőépítészeti tervben gondolkodni?
Azon túl, hogy egy komplex dokumentációs anyagot adunk a kezedbe, több személyes konzultációra is lehetőséged lesz a Geppetto II. kerületi irodájában, illetve két alkalommal a helyszínen, vagy a társtervezőnél, egy-két alkalommal pedig a kivitelezővel, forgalmazóval is.

Fogjuk a kezed a kivitelezői árajánlat bekérésénél és az ehhez szükséges konzultációnál két javasolt kivitelezővel. Illetve a betervezett anyagokra vonatkozó árajánlatok bekérését is segítünk intézni, anyagonként egy-egy forgalmazótól.

Itt az alaprajzok, színes alaprajz, falnézeti és színes falnézeti rajzok mellett világítási terv, a bútorokról, tapétákról konszignációk, anyagjegyzék is készül. Bútorozási tervet is a rendelkezésedre bocsátunk, amelyből a bútorok fő méretei, jellegük, anyaguk, funkciójuk mellett az anyagjelölések is láthatóak lesznek. Kivitelezésre alkalmas terveket fogsz tőlünk kapni, amelyek az asztalos gyártmányterv készítéshez szükséges információkat tartalmazzák. Ezen kívül a látvány szempontjából meghatározó elemeket, mint a szaniterek, lámpatestek, mobíliák, beltéri nyílászárók, kiegészítők is pontosan meghatározzuk.

Belsőépítészeti tervünkkel olyan részletes, komplex megoldást kapsz üzleted (újra)definiálásához, amely nemcsak az álmaidhoz vezető úttal jelent egyet, hanem hatalmas biztonságban is érezheted magad a megvalósítás során. Így az építkezés vagy a felújítás nem a stresszről és a frusztrációról szól majd, hanem egy szuper élmény lesz, mi pedig végig fogjuk majd a kezed.

Extra szolgáltatások üzleti szolgáltatáscsomaghoz

Előkészítő munka, elemzés, lehetőségek feltérképezése, tematika ötletek, szolgáltatások kiválasztása, személyes konzultáció a megrendelővel.
Az előszészítő szakasz egyik fő célja, hogy a konzultációk alapján a megrendelő az üzleti kérdésfürdű kérdéseire határozott választ tudjon adni.
Majd a válaszok alapján a brandépítés vizuális tervezéséhez szükséges tervezői brief elkészítése, konzultálása, mely támpontul szolgál a vizuális arculati koncepció tervezés bármely résztvevőjének az elérendő célok tekintetben. A vizuális koncepció támpontul szolgál a vizuális arculat bármely egységének és annak részleteinek kidolgozásához. Olyan alapvető értékek lefektetése szerepel benne, mely a brand bármilyen megjelenésénél vagy terjeszkedésénél egy brief-fel kiegészítve egyértelmű tervezési feladatot jelent a tervezőjének. (Belsőépítészet, kisarculat, webs arculat, offline arculat, feliratok, grafikák, csomagolás, ruházat, ajándék tárgyak, kampány arculat, standtervezés, üzlet adaptáció/mutáció, stb…)
Tartalmazza továbbá a helyszín tematikájához kapcsolódó kiemelt szolgáltatások meghatározását, mely alapja lehet mind a vizuális (brand, belsőépítészet) megjelenésnek is.

Kivitelező, beszállító tendereztetése során a megrendelő támogatása konzultációs konstrukcióban.

A kiviteli tervcsomag kiegészíthető helyszíni tervezői konzultációkkal. Az építész és szakági tervezői stáb adott, illetve a rendelkezésre álló idő korlátozott, a kivitelezéshez szükséges részletmegoldásokat a kivitelezővel történő konzultáció keretén belül egyeztetnénk, az ő konstruktivitását és rugalmasságát kihasználva. Heti egyszeri 3 óra kooperációt tartunk a kivitelezés során szükségesnek, az ezen felüli igényeket további óradíjas konstrukcióban javasoljuk kezelni.

Vizuális megjelenés szakági tervezőinek briefelése a koncepcióterv alapján. Munkájuk felügyelete a kivitelezés alatt. Az épület átadás utáni időszakra iránymutató koncepcióterv, amire épülhet a majdani marketing stratégi, vizuális megjelenések stb.