belsőépítészeti csomagok

Otthonteremtő

Amikor már állnak a falak, nem mindegy, hogy a végeredmény egy ház lesz-e, vagy egy igazi otthon. Ez utóbbira törekszenek az irodánkban dolgozó építészmérnökök és belsőépítész mérnökök, akik már a kezdetektől a valódi igények megismerésére és megvalósítására törekszenek, hogy az ingatlan igazi otthonná váljon. Mi azt valljuk, hogy az építkezés nem kín és gyötrelem, hanem életre szóló élményt jelenthet: a kapcsolat elmélyítésének, egymás megismerésének talán az egyik legérdekesebb módjává válhat.

Legtöbben hajlamosak vagyunk rá, hogy építkezés esetén magát az ingatlant tekintsük célnak. A sok váratlan intézni való közepette nagyon könnyű elfelejteni, hogy valójában az otthonteremtés volt az igazi cél. Ehhez pedig nélkülözhetetlen a nyugalom és a tökéletes kiszámíthatóság. Tapasztalatunk szerint az irányíthatatlan kivitelezői munka, az állandó döntési kényszer és az építkezés közben érzett bizonytalanság gyakran a legfontosabb kapcsolatokat helyezi nyomás alá.

A tájékozatlanságból eredő hibás költségbecslés, a félrekalkulált ütemezés, a felelősségáthárítás és a félig szerethető végeredmény sokkal gyakoribb, mint gondolnánk. Ha megbízható tervezői szakértelem nélkül vágunk bele, a szokásos teendőink mellett egy sor új, igen kellemetlen szituációval fogjuk magunkat szemben találni, ami a teljes kivitelezésre rányomja bélyegét. Ha megbízható tervezői szakértelem nélkül vágunk bele, a szokásos teendőink mellett egy sor új, igen kellemetlen szituációval fogjuk magunkat szemben találni, ami a teljes kivitelezésre rányomja bélyegét. Talán te is ismersz olyanokat, akiknek a párkapcsolata éppen álmaik házának építésekor romlott meg. Pedig ezt viszonylag könnyen elkerülhették volna.

Az otthonteremtés és az építkezés lehet egy kreatív folyamat is, számos örömforrással és izgalmas kihívásokkal, amelyek nem rombolják, hanem – épp ellenkezőleg – megerősíthetik a résztvevők közti személyes kapcsolatokat.Megbízóink is azt várják tőlünk, hogy ne csak a végeredmény, hanem már maga az építkezés is pozitív élmény legyen. Mi ezt ígérjük, és ezek nem üres frázisok: Ügyfeleink visszajelzései is azt mutatják, hogy betartjuk a szavunkat.A Geppetto közel 30 éves tervezői metódusa tehát nem a luxusra vagy a tervezői önmegvalósításra helyezi a hangsúlyt, hanem a lehető legélménytelibb, legkevesebb stresszel járó tervezési és kivitelezési folyamatra. Építész csomagunk révén építészeti megoldásokban is tudunk segíteni, így a megálmodástól az utolsó simításokig számíthatsz ránk!

Szolgáltatásaink amikből egy személyes belsőépítészeti csomag felépül.

Tervezői tanácsadás során kisebb belsőépítészeti kérdésekre tudunk választ adni. Például, ha egy már majdnem kész lakásban egy-egy bútort kell tervezni, vagy egy helyiségben hiányoznak a színek, dekorációs elemek.

Olyan eset is van, amikor a megrendelőnek van készsége és ideje végig gondolni, utánajárni a berendezési tárgyaknak, jó úton halad álmai otthona megvalósításában, de mégis elakad és iránymutatásra van szüksége. Ekkor jövünk mi, és néhány ötlettel további lendületet adunk számára a már megkezdett úton. Ezt a tervezési folyamatot nevezzük óradíjas tanácsadásnak. Ilyenkor az első beszélgetés után készített árajánlatban egy tervezett keret óraszám is szerepel, az egyeztetett munka időigényének megfelelően. Ha esetleg további keret időre lesz szükség, azt a tervezés további részében előre jelezzük.

Van lehetőség kizárólag tanácsadásra is, melyben a közel 30 év alatt gyűjtött tudásunk legjavát adjuk át, egy 3 órás intenzív egyeztetésbe sűrítve: ötletekkel, skiccekkel, 2 tervezővel.
Egyeztetés az irodánkban, nettó 185.000 Ft
Helyszíni kiszállással egyedi megállapodással nagyságrendileg 245.000 Ft

A belsőépítész koncepcióterv célja megtalálni azt a térkapcsolati rendszert, ami a legjobban illik a megrendelők igényeikhez, lehetőségeikhez, céljaikhoz, illetve megvizsgálni és ezzel összevetni azt, hogy az ingatlan lehetőségei mit engednek meg.

A tervezendő terület koncepció szintű tervezése, az előzetes megbeszélések szerint. A funkciók, térkapcsolatok, bútorelrendezések meghatározása alaprajzon és egyszerűsített látványrajzokon bemutatva, a kialakítandó terek funkciójelölő elrendezésének megjelenítésével, valamint a színek és harmóniák iránymutató meghatározása – ezekben is tudunk segíteni!

Hogyan zajlik maga a folyamat?

A koncepciótervezés nálunk az analízissel indul: már meglévő terek esetében készítünk egy felmérést, amely megmutatja a kiindulási állapotot. Ezt követi a kérdésfürdő, majd adunk egy képválogatást is. Ennek lényege, hogy sokféle színű és stílusú képet kapsz tőlünk, amelyekről beszélgetni fogunk. Elmondhatod, mi tetszik és mi taszít, vagy épp, hogy mit jelentenek számodra az egyes fotók és színek. Ezt követően elkezdünk alaprajzvariációkat készíteni, de a beszélgetést még mindig nem hagyjuk abba: itt arra leszünk kíváncsiak, hogy melyik variációval tudod elképzelni az életedet, a térhasználatodat. Ehhez fontos tudnunk, hányan és hogyan éltek (illetve fogtok élni) az adott enteriőrben, milyen a dinamikátok vagy épp a problémás pontok. Ebből áll össze a koncepcióterv, ami a lehetőségekhez mérten a legjobb megoldásokat fogja mutatni.

  • A konzultációk alatt meghatározott legfontosabb terek, és az ezekhez kapcsolódó egyéb motívumok koncepció szintű tervezése.
  • Alaprajzok és látványrajzok a kialakítandó terek funkciójelölő elrendezésének megjelenítésével.
  • Felületképző anyagok, színek és harmóniák iránymutató meghatározása.
  • 2-3 személyes konzultáció a Geppetto II. kerületi irodájában.
  • 1-2 személyes helyszíni vagy társtervezői konzultáció, az építkezés helyszínén vagy társtervező irodájában.
  • Alaprajzok – vázlatrajzok.
  • Látványrajzok – pontos textúra nélküli tömegvázlatok a fő nézetekből.
  • A tervek folyamatos egyeztetés mellett készülnek, így az esetleges változtatásokra az egyes tervrészletek megismerését követően helyiségenként van lehetőség.

A legjobb ár-értéket képviselő tervcsomagunk – a koncepcióterv továbbfejlesztése: az abban meghatározott iránymutató harmóniák alapján készül. A koncepciótervekből kiindulva, itt a látvány is előtérbe kerül: a vizuális szempontból lényeges szerkezeteket, technológiákat, anyagokat jelenítjük meg. Sok esetben szükséges a kivitelezés alatt további tervezői konzultáció vagy kiviteli részletrajzok készítése.

A stílusterv színes, látványos, részletgazdag
Itt a koncepciótervnél felsorolt elemeken túl alaprajzi szinten pontosan meghatározzuk a felhasználni kívánt anyagokat, színeket, termékeket (azok pontos megnevezésével). Világítási tervet készítünk, konyha esetében pedig akár bútornézeti rajzot is lehet kérni.

Végeredményben egy igen részletes és látványos, színes 3D-s látványterv készül. Ezt Ügyfeleink kezébe adjuk, akik utána önállóan is be tudják szerezni a burkolatokat, lámpákat, csaptelepeket és a többi szükséges terméket.

Természetesen itt is lehetőség van a több személyes konzultációra a Geppetto irodájában, a helyszínen vagy a javasolt forgalmazónál, ezeket teljesen Ügyfeleink igényeihez és projekthez tudjuk igazítani.

A találkozó során megtörténik a koncepciótervek bemutatása, a személyes prezentáció és tervismertető. Mivel a tervek folyamatos egyeztetés mellett készülnek, az esetleges változtatásokra az egyes tervrészletek megismerését követően helyiségenként van lehetőség.

Miért érdemes stílustervet kérni?
Egy mondatban megfogalmazva azért, mert ez a belsőépítészeti tudás esszenciája. Aki ennél is tovább akar menni, például tudni szeretné, hogyan kell pontos ajánlatot kérni, számon kérni a kivitelezőt, illetve úgy menedzselni egy építkezést vagy egy komolyabb ingatlanfelújítást, hogy az stressz helyett a pozitív élményekről szóljon, annak azt javasoljuk, kattintson át a belsőépítészeti tervhez.

A belsőépítészeti tervcsomag részletes kivitelezői árajánlat bekérésére alkalmas dokumentációs anyag, amelynek kézhezvételét követően egy jó generálkivitelezővel akár el is kezdhető a megvalósítás.

A belsőépítész tervek szakipari ágakra lebontva tartalmazzák az összes szükséges információt, ami alapján az adott terület szakértője pontos árat tud számolni. Utólag nincs lehetősége árat emelni, mert az összes részletet előre ismertette. Az ár mellett a határidő és a minőség is kontrollálható és számon kérhető belsőépítészeti tervünk segítségével. Ez pedig nemcsak azért lesz megnyugtató számodra, mert nálad a kontroll, így nem leszel kiszolgáltatva a kivitelezőnek, hanem azért is, mert az építkezés finanszírozását pontosan fogod tudni ütemezni, és ár vita esetén a tervrajzokat összehasonlíthatod a végeredménnyel.

Miért érdemes belsőépítészeti tervben gondolkodni? Azon túl, hogy egy komplex dokumentációs anyagot adunk a kezedbe, több személyes konzultációra is lehetőséged lesz a Geppetto II. kerületi irodájában, illetve két alkalommal a helyszínen, vagy a társtervezőnél, egy-két alkalommal pedig a kivitelezővel, forgalmazóval is.

Fogjuk a kezed a kivitelezői árajánlat bekérésénél és az ehhez szükséges konzultációnál két javasolt kivitelezővel. Illetve a betervezett anyagokra vonatkozó árajánlatok bekérését is segítünk intézni, anyagonként egy-egy forgalmazótól.

Itt az alaprajzok, színes alaprajz, falnézeti és színes falnézeti rajzok mellett világítási terv, a bútorokról, tapétákról konszignációk, anyagjegyzék is készül. Bútorozási tervet is a rendelkezésedre bocsátunk, amelyből a bútorok fő méretei, jellegük, anyaguk, funkciójuk mellett az anyagjelölések is láthatóak lesznek. Kivitelezésre alkalmas terveket fogsz tőlünk kapni, amelyek az asztalos gyártmányterv készítéshez szükséges információkat tartalmazzák. Ezen kívül a látvány szempontjából meghatározó elemeket, mint a szaniterek, lámpatestek, mobíliák, beltéri nyílászárók, kiegészítők is pontosan meghatározzuk.

Belsőépítészeti tervünkkel olyan részletes, komplex megoldást kapsz otthonod (újra)definiálásához, amely nemcsak az álmaidhoz vezető úttal jelent egyet, hanem hatalmas biztonságban is érezheted magad a megvalósítás során. Így az építkezés vagy a felújítás nem a stresszről és a frusztrációról szól majd, hanem egy szuper élmény lesz, mi pedig végig fogjuk majd a kezed.

Jelentkezés konzultációra