Környezettudatosság és a “green building” anyagai

Olvass bele nálunk! Elérhető a bemutatótermünkben lévő mini könyvtárban.

Blaine Brownell TRANSMATERIAL 2 (Materials that redefine our physical environment)Princeton, 2008Napjainkban új anyagok kifejlesztésekor a környezeti szempontok kapják a főszerepet. Az anyag-, termék- és építési rendszer gyártó cégek arra törekszenek új technológiák kifejlesztésekor, már meglévők átdolgozásakor, hogy azok minél jobban illeszkedjenek az érdeklődés középpontjában lévő környezettudatosság és a “green building” elvárásaihoz.


Dolgozó

Ha otthon dolgozol, vagy sok munkát viszel haza, vagy ha csak a számlákat kell valahol rendberakni, esetleg kell egy sarok ahol magadban szörfölhetsz a neten, akkor érdemes egy  saját munkaterületet kialakítani, ami segít, hogy a feladatra koncentrálhass, minden a kezed alá essen és téged szolgáljon, hogy a figyelmedet ne zavarja egy percekig tartó keresgélés az eldugott iratok között.

  • Van-e ütközés közös helyiség használata esetén (TV, főzés, beszélgetés, gyerekek, vendégek, hálószoba, utcai zaj, fény, stb...)
  • Ha érdekel az összes kérdés ami segíthet átgondolni az igényeidet, klikk ide!

Ask fotel

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a hintaszék bármelyik pillanatban felborulhat, ezért talán bele sem akarsz ülni…A fotel egy kissé széthúzott, nyomott arányú, feje tetejére állított kérdőjel formáját követi. A kérdőjel ívelt részének vége szolgál ülőfelületként, szára háttámlaként, pontja pedig fejtartóként. A hintaszék designjának köszönhetően mindenféle ellensúly, vagy bármilyen bonyolult segédszerkezet beépítése nélkül képes megtartani egyensúlyát és kényelmes helyet biztosítani a benne pihenőnek.

Tovább


Cyclops - szőrős PC egér

cyclops egér - geppetto designKissé bizarr, ám annál kellemesebb érzés munka közben a rideg műanyagdarab helyett egy szőrős egeret fogdosni. Tovább


B-mek - szórakoztató fényforrás

b-mek lámpa - geppetto designA B-mek lámpacsaládot egy plexiből készült csőben elhelyezett fényforrás kétféle állólámpás, illetve falra szerelhető változatai alkotják. A csőben elhelyezett fényforrást egy vékony damil köti össze a plexicsövön kívül elhelyezkedő gyűrűvel. A gyűrű mozgatásakor a fényforrás ellentétes irányba mozdul és első látásra nem is jövünk rá, hogy milyen módon. Tovább


Air1 - átlátszó hangfal

Air1 hangfal - bay zoltán technológia és geppetto designA Bay Audioval közösen fejlesztett, különlegesen lapos, a high end csúcsát képező, elektrosztatikus technológiájú hangfal lelke Bay Zoltán elektromérnök fejlesztőmunkájának az eredménye. A hangfalat hanghűsége és részletgazdagsága a világ legjobbjai közé emeli. Ehhez adódik hozzá a Geppetto design-filozófiájának jegyében tervezett megjelenés. Tovább


Lágytojástartó - az ikon

Szép, vicces és ugyanakkor a legmesszebbmenőkig funkcionális, ráadásul első pillantásra nyilvánvalóvá teszi, hogy tulajdonképpen mire is hivatott: arra, hogy vasárnapi reggelink nélkülözhetetlen kelléke legyen.

Tovább


step-by-step, gyakorlati útmutató a 2-D és 3-D rajzoláshoz tárgy- és terméktervezők részére

Olvass bele nálunk! Elérhető a bemutatótermünkben lévő mini könyvtárban.

Alan Pipes DRAWING FOR DESIGNERS (Drawing skills, Concept sketches, Computer systems, Illustration, Tools and materials, Presentations, Production techniques) Laurence King Publishing, 2007 Az egyetlen átfogó, step-by-step, gyakorlati útmutató a 2-D és 3-D rajzoláshoz tárgy- és terméktervezők részére.


Az ingatlanberuházás mely szakaszában érdemes belsőépítész segítségét kérni?

Meglepő módon a belsőépítész nem alárendeltje az építésznek, hanem avval együtt dolgozva tudják a megrendelő igényeit a leginkább kiszolgáló teret tervezni. A belsőépítészt érdemes minél hamarabb, akár a telek kiválasztásánál bevonni, de legkésőbb Tovább