Áttekintés az intelligens anyagokról

Olvass bele nálunk! Elérhető a bemutatótermünkben lévő mini könyvtárban.

Axel Ritter SMART MATERIALS (in architecture, interior architecture and design) Birkhauser, 2007 Áttekintést kapunk azokról az intelligens anyagokról, amelyek mai tudásunk szerint a leginkább megfelelnek az építészeti, belsőépítészeti és tervezői igényeknek.

MATERIAL WORLD 2 (Innovative Materials for Architecture and Design)
Birkhauser, 2006
150 egyedülálló anyag, technika és technológia leírása: a napjainkban elért legmagasabb szint képviselői.

Ajánlom mindenkinek a Smart Materials című kiskönyvet, van benne mindenféle finomság:
- thermofestékek
- elektromágneses hullámhossz érzékeny festékek
- foszforeszkáló és fluoreszkáló festékek
- öntisztuló és légtisztító felületek
- electroluminescent anyagok
- öngyógyító műanyagok
- emlékező fémek

és még sok sok finomság, aminek a belsőépítészeti hasznosításáról és bútorokban történő felhasználásáról hamarosan írok.


Gardrób-lehetőleg szoba

Mindent elnyel és egy jól elrendezett gardrób segít, hogy könnyebben induljon a napod, hiszen nem kell mindent egyenként keresgélni.

  • Mit tárolnál még itt? Úgyis mindent itt fogsz tárolni, de segítünk: bőrönd, létra, sícipő, horgászfelszerelés, sátor, karácsonyfadísz, porszívó, vasalódeszka, ágynemű, szennyes ruha, búvárszemüveg, fél táskányi kavics nyaralásból hazahozva, széf, gumicsónak, táskák, alkalmi cipők, barkácskészlet, csoki, bármi más...
  • Ha érdekel az összes kérdés ami segíthet átgondolni az igényeidet, klikk ide!

A Geppetto töltve van! - idén milánóban töltekeztünk

Mi így küzdünk az unalom és a rutin ellen: idén is ellátogattunk a milánói bútorkiállításra, azon belül a rengeteg innovációt felsorakoztató Salone Satellite-re. Az ilyen kiruccanásoknak köszönhető, hogy az állandó naprakész (és nemzetközileg is versenyképes) szakmai tudás mellett újra és újra fellobban a szerelem... szeretjük a munkánkat. (tipp: hoztunk néhány érdekes anyagot és szivesen megmutatjuk, ha érdekel..)

Tovább


A tervező mindennapi munkája során szükséges információk tárháza.

Olvass bele nálunk! Elérhető a bemutatótermünkben lévő mini könyvtárban.

Cuffaro, Paige, Blackman, Laituri, Covert, Sears PROCESS, MATERIALS, AND MEASUREMENTS (All the details industrial designers need to know but can never find) Rockport, 200.

A tervező mindennapi munkája során szükséges információk tárháza. Üzleti jellegű kérdések, eljárások, anyagválasztás, ergonómia, dokumentáció stb.


K-okos / biofotel

Az első látásra merev tömbnek tűnő fotel alapanyaga a biomatracok gyártásánál alkalmazott kókuszrost. Részben ennek a rusztikus, durva anyagnak, részben pedig az egyszerű, kockaformának köszönhető, hogy először kényelmetlen és rugalmatlan benyomást kelt. A kókuszrost azonban, durva tapintása ellenére is hihetetlenül rugalmas, ennek köszönhetően kényelmes is.

Tovább


Ghana Resources központi iroda - Az egzotikus projekt ahol szabadon szárnyalhatunk

A Ghana Resources Ltd Amerikai tulajdonú afrikai országokban tevékenykedő arany- és gyémántbánya vállalat. Accra-i 600nm-es (Ghána) központi irodájának belsőépítészeti megtervezésére kérte fel a Geppetto-t. A teljes projekt kb 2M USD értékű. A tervezési feladatkiírásban szerepelt a világviszonylatban is kiemelkedő belsőépítészeti megoldások alkalmazása afrikai környezetben. A projekt még kivitelezési fázisban van.


Mérnöknek, terméktervezőnek, diákoknak és praktizálónak..

Olvass bele nálunk! Elérhető a bemutatótermünkben lévő mini könyvtárban.

M. Ashby and K. Johnson MATERIALS AND DESIGN (The art and science of material selection in product design)Elsevier, 2002 Ha mérnöknek készülsz, megismerheted a különböző anyagok szerepét a terméktervezésben. Ha terméktervezőnek készülsz, rálátást kaphatsz arra, miben áll a tervezés gyakorlatában kedvelt anyagok előnye. Ha gyakorló tervező vagy, kézikönyvként használhatod az anyagokról és eljárásokról, illetve azok jellemzőiről.


Rejtsd el a konyhád! - Konyha a Geppetto bemutatótermében

A konyhában végzett főzéssel, mosogatással kapcsolatos tevékenységeket, ha szükséges, egy mozdulattal el tudjuk rejteni és a környezetet elegáns lakótérré változtatni. A konyha egyik falán egy olyan szekrénybe rejtettük a mosogató pultot és a polcokat, amelynek két ajtaja nyitott állapotban a szekrénysorba tolható, így senkiit sem zavar a közlekedésben.

Tovább