Történelmi épületből rendezvény helyszín a Normafánál 1.

A 12. kerületben a Gyermekvasút végállomásánál a Széchenyi-hegyen van egy régi, sokak által ismert ikonikus épület. 1967 óta üzemel különféle témájú szolgáltatásokkal, rendezvények helyszínéül. Különleges atmoszférájú hely, a mozdony közvetlenül az épület előtt vált vágányt, ősrégi tölgyfák szegélyezik az épületet. Minden naposabb hétvégén pedig turisták nyüzsgésének morajlását hallani.

Régen étteremként működött a felső rész, alul pedig presszó, söröző, kerthelyiséggel! Nagy volt a forgalom, szerettek ide járni a kirándulók és a közelben lakók, a külföldi csoportokról nem is beszélve! Az étteremben élő zene és különböző rendezvények voltak. Mindig telt ház volt! Gyönyörű természeti környezet, kulturált környék!

 

Egy kedves hölgy emlékei az épületről:

“ Az említett épület felsőrészén mindig étterem üzemelt.( Illetve utoljára Biblia ház, ami szombatonként tartott előadást.) Az alsó részén Bisztró, söröző, presszó működött – kerthelyiséggel, – ahova betértek a kirándulók is. Nagyon népszerű volt, mindig sokan voltak! (Ez köszönhető volt az udvarias kiszolgálásnak, és a megfizethető áraknak, na meg a zöld, gyönyörű környezetnek!) Az éttermi részben sokszor voltak rendezvények, családi, baráti összejövetelek. (A szomszédasszony lánya esküvője is itt volt megtartva.) A hozzátartozó kis épület egyik fele lakásként funkcionált, Tóni bácsi és Marika néni lakták, akik sok évvel ezelőtt cserelakást kaptak. Sajnos ők sincsenek már köztünk. Az említett kis épület másik felében, az ott dolgozó személyzet aludhatott, akik későn végeztek és már nem tudtak haza menni. Röviden ennyi. Üdvözlettel. Lucz Magdi ”

Az új fiatal tulajdonos pár, azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy új köntösben álmodjunk rendezvényközpontot a helynek, mely nívós helyszínéül szolgálhat fiatal párok egybekelésének és a turisták pihenőhelyéül. Szerencsére nem csak kipofozni szerették volna az épület belsejét, hanem az alapoktól újragondolva, immáron 21. századi technikával átalakítva, tudatossággal üzemeltetve a helyet.

 

 

Ehhez a Geppetto kiváló senior belsőépítész tervezője Károlyi Szilvi kapott lehetőséget, aki több hasonló üzleti jellegű tervezésben is részt vett már és biztonsággal tudta az ügyfél igényeit összefoglalni egy kalap alá.

 

 

 

 

” Üzleti tervezésnél, adott a célcsoport és a nyereség orientáltság, hogy minél gyorsabban megtérüljön a befektetett összeg.
Jelen esetben viszont más a helyzet. A megrendelő pár, olyan tereket szeretnének létrehozni, amivel azonosulni tudnak. A siker fontos, de a fő motiváció az, hogy élményt adjanak az embereknek. Közel a városhoz, de távol annyira, hogy kikapcsolódást adjon a hétköznapi mókuskerékből.

Tervezői oldalról sok kihívás van, hisz nem csak a belső térrel, hanem a homlokzattal, a teraszokkal és a környezettel is foglalkozni kell, hisz ez ad egy egységet. Meg kell találni az irányokat, stílust, hangulatot és a funkciót szem előtt tartva, kialakítani a tereket. Az egyik ötlet hozza a következőt és az idealista víziókból, meglesznek a kivitelezhető és a legjobb megoldások. „
Ez a folyamat elkezdődött, pár képben bemutatjuk és hamarosan a folytatást is… 🙂