Hát persze, a garázsban! Nem-nem, egy légtérben veled. Hát azt már nem, gondolják a legtöbben, pedig vannak kivételek. És ezek nagyrészt férfiak. Gondoltátok volna?  Vannak ugyanis, akik az igen drága autójukat, melyet még csak nem is tudnak minden nap használni, egyszerűen dekorációnak használják otthonukban.

Ez a megoldás például Tokióban található, ahol külön egy liftrendszert építettek az autónak mely a mélygarázsból a lakótérbe emeli a különleges Ferrarit.

Autók az otthonodban 1

Vannak azonban olyanok akik külön panorámás garázst építenek drága autójuknak és ha már olyan kiváló a kilátás, miért ne időzhetnének együtt egy térben. Holger Schubert közel 110m2-nyi garázst építtetett Maseratija számára, melyben a padló a legmodernebb polírozott beton technológiával készült, egy mennyezeti bevilágítóval melynek fényáradata állandóan a középpontba állítja az autót. Schubert 2011-ben a világ legmenőbb garázsával büszkélkedhetett egy nemzetközi verseny győzteseként.

Autók az otthonodban 2 Autók az otthonodban 3

Vannak olyanok is, akik otthonuk belsőépítészeti kialakításánál célként tekintették autójuk stílusának összehangolását a belső térrel. Ezen a példán a BMW külső színe megegyezik a bárszékek és bútorok alumínium anyagával, belső terének fa és bőr borításai pedig visszatükröződnek a lakás többi pontján. Az egyedüli design jegy ami elválasztja az autót a tértől, az pedig a függőlegesen álló fa lamellák és a beton pad.

Autók az otthonodban 4

Ez a minimalista ház bizonyára nem az egoizmus által vezérelt okok miatt építette egybe az autóbeállót és az életteret. Sokkal inkább design elem és színfolt a lakásban az autó. Mellesleg a fényáradat nincs megtörve a különböző falak által s egyben sokkal több természetes fény áramlik a lakásba.

Autók az otthonodban 5 Autók az otthonodban 6

A távol keleten már vannak olyan hotelek is ahol az az autót egészen a lakótér szintjéig lehet a lifttel feljuttatni.

 

Autók az otthonodban 7

Persze sokkal többen vannak olyanok akik nem az aktuálisan használt autójukat szeretnék elhelyezni a lakásban, sokkal inkább csak egy megdöbbentő vagy erős design elemként felhasználni egy már nem használható járművet.

Autók az otthonodban 8 Autók az otthonodban 10

Ha hasonló eszetlenségeket töröd a fejed, biztosan nagy figyelemre számíthatsz ismerőseid körében. Emellett azért érdemes körbejárni a témát, nehogy leszakadjon a fal (statikai kérdések), az olaj, fagyálló, fékfolyadék és hasonló finom mérgek ne kerüljenek a lakásodba. 🙂