Most, hogy eltörölték az építési engedélyt a magánházaknál, egyszerűbb lett a társasház tetőterét beépíteni, a meglévő házat bővíteni, vagy 300 négyzetméternél nagyobb lakóingatlant építeni a magánszemélyeknek. A jogszabály tavaly is módosult, akkor a 300 négyzetméter alatti lakóingatlanok építését egyszerűsítették, idén 2017 januárjától már azok bővítését és átalakítását is bejelentési kötelezettségre változtatta, eltörölve az építési engedélykérelmet.

Mindez pedig lehetőséget ad arra, hogy a te és családod igényeihez mérten könnyebben testre szabhatóak legyenek a lakóépületek. Korábban sokan szerettek volna kisebb változtatásokat létrehozni az idejétmúlt és sok esetben nem átgondolt házaiknak, de a szabályozás miatt inkább nem változtattak.

Természetesen sok mindent át kell gondolni egy átalakítás során. Ebben pedig az egyik legjobb segítség egy hozzáértő, tapasztalt belsőépítész, aki még a kivitelezés előtt segít végiggondolni az összes részletet, így az átalakítással eltelt kb. egy év egy jó élménnyé tud válni, nem pedig a sokak által emlegetett rémálommá.

Egy nemrégiben kapott ügyfél visszajelzés jól szemlélteti a helyzetet:

„Szilvi teljesen őszintén el kell mondanom, hogy megmentettétek az építkezést. A Ti munkátok volt az egyetlen érdemi munka. Többszörösen megtérült a tervezési költség. Látom a szomszéd építkezéseken, hogy időben és plusz munkákban mennyit szerencsétlenkednek.
Itt minden munkásnak van egy „jó ötlete”, de szerencsére csak azt kell mondanom, hogy szuper, de itt vannak a tervek ez alapján haladjanak. És minden nagyon szépen alakul!.”

 

(Károlyi Szilvi, senior belsőépítész tervező legutóbbi átalakításáról)

Két, a közelmúltban elkészült friss bővítésről mi is szívesen mesélünk részletesebben az irodában. ITT és ITT találod meg őket befotózva.

Inspirációként pedig gyűjtöttünk pár kreatív megoldást: