Vidéki modern elegancia a Gerecse és a Vértes lábainál

A tervezési folyamat legelejétől kezdve látszott, hogy nagyon tudatos munka áll előttünk. Az ügyfelek a házvásárlás előtt kerestek meg minket egy tanácsadásra. Szerették volna tudni, hogy álmaik otthona megvalósítható-e itt egyáltalán. A tanácsadás után egyértelművé vált, hogy sokkal több lehetőség van a házban, mint gondolták, így elkezdődött a tervezési folyamat is. Az elejétől kezdve a generálkivitelező csapatával összehangolt munka folyt.
A meglévő családi ház belső tereinek aránya eltért az ügyfelek vágyaitól. A földszinten az előszoba leginkább egy hatalmas közlekedő volt, de kabátot és cipőt (netán babakocsit) elhelyezni sehol sem lehetett. Az emeletre felvezető lépcső indokolatlanul terebélyes volt. Ugyanez igaz volt a „kis” fürdőszobára és a gépészeti terekre is. Ezek átszabásával indult a tervezés.
A földszinten kialakult egy érkezésre és tárolásra alkalmas szélfogó, kis fürdőszobával, ami vendégség alkalmával is használható. A lépcsőt újra szerkesztettük. Kialakítottunk egy elegáns, egymás között csak foajének nevezett lepakolásra, kényelmes megérkezésre alkalmas teret.
A család igényei között szerepelt egy kuckós nappali, amit TV nézésre, esti beszélgetésekre szeretnének használni és egy külön, vendégfogadásra alkalmas télikert. A két eltérő funkció közös metszéspontja a konyha és az étkező lett, így azok mindkét teret ki tudják szolgálni. Az angol stílusú télikertként megálmodott vendégfogadós nappali a ház kiegészítéseként valósult meg.

Az emeleten is újra gondoltuk a terek elrendezését. Itt is fölöslegesen sok volt a közlekedő és a tetőtér miatt kihasználatlan tér. 2 hálószoba, gardrób, mosókonyha és fürdőszoba+külön WC volt az ügyfelek igénye.
Az épület kívül- belül teljesen megújult. A praktikum és a funkcionalitás igénye mellett végig jelen volt az ügyfelek kifinomult stílusa. Ennek eredményeképpen jött létre a természetes anyagok és a többféle, de harmonikus színek összjátéka.

Ügyfél visszajelzés:
"A belsőépítészeti tervezést receptre kellene írni mindenkinek! Az elején nem gondoltam volna, hogy ennyi munka van benne és ilyen összetett folyamat."
"Nem győzünk elég hálásak lenni, hogy a kivitelező csapattal közreműködve, megvalósult álmaink háza."

Fotó és videó: Hlinka Zsolt

"Az egész folyamatot a tudatosság, az átgondoltság és az ezt kiegészítő kifinomult stílus jellemezte. Igaz volt mindez az ügyfelekre és a kivitelező csapatra is."

Belsőépítész tervező:  Kalcsó Kitti