Városmajori lakás

Egy fiatal pár az első otthonának kialakításával keresett meg minket és már a legelső pillanatban látszott, hogy nagyon tudatosak az elképzeléseiket illetően. Közös és kiforrottnak mondható lakás tapasztalataik voltak, ez alapján már testhezállónak érezték a Geppetto tervezési metódusát. Mindemellett látták, hogy a feladat bőven túlnő rajtuk, ha azt szeretnék, hogy egyrészt minőségi eredmény jöjjön létre, másrészt gördülékeny, probléma forrásokat mellőző kivitelezésben legyen részük. A vágyaikat szerették volna lefordítani szakemberek segítségével terekre, formákra, anyagokra, ennek sikerességéről mesélnek nekünk az alábbi videó interjúban.

Elképzeléseikben egy extravagáns, de elegáns, nagypolgári hangulati elemeket is tartalmazó világos, otthonos és harmonikus színvilágú lakásra vágytak.

A helyszíni adottságok miatt természetes fény mérsékelten jutott be a szobákba, az eredeti zegzugos kialakítást első lépésként megszüntettük. Nagy társasági életet élnek, így szem előtt kellett tartani a péntek esti meccsnézések alkalmával akár 4-6 fő is összegyűlhet a nappaliban. A bútorszövet választásnál nem csak a kifröccsenő italokkal és a potyogó morzsákkal kellett kalkulálni, hanem a harmadik lakóval is, Flódni kutyával.

Flóra rendszeresen használja a konyhát, viszont az átláthatóság és a tisztántarthatóság miatt, nem szerette volna, ha kisgépek a pulton kapnak helyet, így nekik egy dedikált, egy mozdulattal eltüntethető saját pultjuk van az egyik szekrényben.

A tervezés során az egyik legnagyobb kihívást – a világításon kívül – a két külön homeoffice sarok kialakítása jelentette úgy, hogy egymást ne zavarják a munkavégzés során, és a nappaliban ne legyen kifejezetten iroda hangulat.

A hálószoba csak a pihenés helyszíneként szolgál, a ruhák a közlekedő folyosón található hatalmas gardróbszekrényben kaptak helyet. A fürdőszoba kicsi, sötét és meglehetősen furcsa trapéz alapterülettel rendelkezett, így világos burkolatokkal kompenzáltuk a természetes fény hiányát, a sarkokat pedig beépített bútorokkal tettük hasznossá. Mivel egy külön háztartási helyiség kialakítására már nem volt lehetőség a gépészet a mosógéppel együtt az egyik előszobai szekrényben kapott helyet.

Fotó és videó: Hlinka Zsolt

"A koncepció kialakításakor, amikor a funkciók a helyükre kerültek, öröm volt látni, hogy ez a kis zegzugos lakás szétrobbantva és újragondolva milyen jól idomul Flóra és Kornél elképzeléseihez. Fantasztikus hozzáállású ügyfelek, nyitottak és remek esztétikai érzékük van."

Belsőépítész tervező:  Lak Edina