Napfényes budai polgári lakás

Ügyfeleink azzal kerestek meg minket, hogy néhány dolgot gondoljunk át a lakáson belül és majd apránként, egyesével mennek végig a felújításban. Érthető volt az óvatos megközelítésük, hiszen a covid kezdetével bizonytalanná váltak a szakember és anyag erőforrások. Végül a házaspár amellett döntött, hogy érdemes egyben átgondolni a lakás részleteit.

A konyha korábban már át lett alakítva, ugyanis már egy jó ideje használták a lakást, de az új, családos életforma újításokat kívánt meg mind funkcionálisan, mind esztétikailag. A legnagyobb problémát a tárolás okozta. Az előszoba kis méretéből adódóan nagy átgondolást igényelt, hogy a család mindennapos cipőit és kabátjait el tudja rendezni.

A nappaliban töltötték idejük nagy részét közösen, így a tereket jobban összehangoltuk, hogy a közös moziestek mellett a hűvös esték kandalló melletti beszélgetésekre és akár egy nagyobb családi összejövetelek megrendezésére is alkalmas legyen. A tárolási funkció itt is korábban problémát okozott ezért a nappaliban egy nagyobb méretű beépített polcrendszert terveztünk, így a részben nyitott és részben zárt frontokkal lazított bútorban minden helyet kapott.

A szülői hálószobában az ügyfelek álma egy járható gardrób kialakítása volt, ami az ágy mögött kapott helyet egy pengefallal és két tolóajtóval leválasztva.

A fürdőszobákban a közös készülődés minden reggel komoly logisztikai munkát igényelt, így a szülői fürdőben dupla mosdótálat helyeztünk el és rengeteg tárolásra alkalmas fiókot a mosdópultban. A napfényes gyerekfürdőben egy kád is helyet kapott. Minőségi és látványos burkolatokat és szanitereket használtunk a vizes helyiségekben, hogy hosszú távon is kielégítse az igényeket.

A terek jobb együttműködése miatt a világítást is újragondoltuk, és a főbb terekbe egy–egy látványos lámpatest kapott helyet amik a hangulatvilágítást biztosítják. A keretes falburkolatokhoz illő halszálka parketta fut végig a lakáson, a homlokzati nyílászárókat pedig fára cserélték. A fűtőtesteket korszerűbbre váltottuk így került az előtérbe egy tükör funkcióval is bíró darab.

Egy modern családi igényeket kielégítő franciásan elegáns lakássá változott az otthonuk.

A gyerekszoba az állatokért rajongó kislány igényeit teljes mértékben kielégíti, minden kis plüssfigura elfoglalhatta a saját kiemelt helyét és a nagy tér lehetőséget ad a játéknak, az olvasó sarokban pedig a mesék varázslatos világába repülhet el.

A pandémia mellékhatásaként szinte általános lett az otthoni munkavégzés. A dolgozó és vendégszoba funkcióval is bíró helyiség komoly esztétikai ráncfelvarrást kapott.

ÜGYFÉL VISSZAJELZÉS:

"Edina végig biztos kézben tartotta a tervezési folyamatot, felkészültsége és alapossága nagyon megnyugtató volt. Könnyen ráhangolódott az elképzeléseinkre, lelkesítő volt vele a közös munka.
Köszönjük szépen:
Robi és Orsi"

Fotó és videó: Hlinka Zsolt

"Öröm volt a közös munka, az ügyfelek nyitottak voltak mind a műszaki megoldásokra, mind a merész szín és anyaghasználatra. "

Belsőépítész tervező:  Lak Edina