K Real iroda - 120nm

Egy üzleti célú megrendelésnél mindig más szempontok irányítják a megrendelő döntéseit, szempontjait, a tervezési folyamatot, mint az otthonok kialakításánál. Sokszor bérleményt kell kialakítani, kérdés, hogy mennyire hosszú távra tervezett, a beépített anyagokra mennyit szán a megrendelő, mikortól kell bérleti díjat fizetni, azaz meddig tarthat a kivitelezés “haszonszerzés” nélkül, anyagilag mi a határ, amit megtérülés szempontjából érdemes ráfordítani.

Jelen esetben az ügyfelünk már a bérbevétel előtt megkeresett bennünket és megvizsgáltuk, hogy az elképzelt egyterű iroda kialakítására alkalmas-e a terület. Eredetileg válaszfalakkal sok kis irodára és folyosókra osztott, egy wc és egy zuhanyzó helyiséggel kialakított terület állt a rendelkezésünkre.

Pallaghy Kata senior tervező  és a megrendelőnk között hamar kialakult az összhang, egy intenzív, gyors és hatékony együttműködésre volt szükség, hogy a projekt megvalósuljon a kitűzött határidőre. A tervezés – részletes tervdokumentáció, kivitelezésre alkalmas belsőépítész terv  –  2 hónapot vett igénybe, a kivitelezés már a tervezés második felében elkezdődött, így további 2 hónapra volt szükség ahhoz, hogy beköltözhető állapotban legyen az iroda.
A cél az volt, hogy egy inspiráló, kissé indusztriális, funkcionálisan egzakt téregyüttes jöjjön létre “fast fashion” kategóriában. A beépített elemek kedvező árfekvésűek legyenek, az esetleg új helyre költözés esetén a mobilbútorok majd költöznek tovább. Viszont legyen benne egyedi, váratlan részlet is.

Miután megvizsgáltuk a szerkezeteket, elbontottuk a válaszfalak 95%-át, eredeti nyílásokat állítottunk vissza, lebontottuk az álmennyezeteket. A lépcsőházi bejárati “homlokzat” liftet imitáló megjelenésű lett, eredeti század eleji Otis felszerelésekkel kiegészítve, ezzel kiemeli a lépcsőházban még meglévő eredeti formai elemet, lépcsőkorlátot. Az előteret egy épített pad + zöld sziget határolja. A konyha inkább közösségi tér, nagy asztallal, markáns burkolattal, színes expandált lemezzel leválasztva. A vezetői iroda és tárgyaló helyiségbe bekerült egy csendes sarok, ahol bizalmas tárgyalás, nyugodt telefonálást lehet lefolytatni, ezen túl pedig falpanelek is javítják az akusztikát.

" Nagyon jó hangulatú és pörgős volt ez a projekt. A megrendelő és kivitelező csapat rugalmassága mind a tervezés mind a kivitelezés szakaszában segítette, inspirálta a közös munkát "

– a tervező, Pallaghy Kata

A beköltözés utáni visszajelzések alapján kiderült, hogy mind megjelenésben, mind funkcionálisan tökéletesen működik, a cégvezetés üzleti stratégiáját elősegíti.

“ Munkánk során sokat dolgozunk tervezőkkel. Tapasztalataim alapján állítom, hogy a következő jellemzők ritkák, pedig talán a legfontosabbak. Az előre felállított ütemterv betartása. A projekt minden szakágra kiterjedő vezető tervezői átlátása. A gyakorlati megvalósíthatóság és beszerezhetőség előtérbe helyezése.Itt minden stimmelt.Oldott, laza hangulatban, inspiráló kreatív eszmecsere folyamán.…meg az azonnali gyors válaszok, döntésképesség.Egyszóval hatékonyság. ”

Krekó András, K-Real