Bonvino Hotel Badacsony

A Bonvino Hotel belső tereibe szinte életet leheltek a belsőépítész tervezőink, olyasmivel próbálkoztak, ami nem jellemző az átlagos belsőépítészeti elemeire: mesélni próbálnak a vendégnek.

A hotel beruházói a következő fontos szempontokat figyelembe véve képzelték el szállodájuk belső design rendszerét. Először is meg akarták szólítani a vendégeiket, ám különleges módon, a belsőépítészet nyelvén. Ugyanakkor véleményformálásra szeretnék ösztönözni az ide érkezőket, ezért a szokványostól eltérő szállodát képzeltek el, s a megkülönböztetés lehetőségét a színek és formák használatában látták. Harmadszor pedig a badacsonyi mikrórégió aktív turisztikai és gasztronómiai jellegzetességeihez illeszkedő, magyar stílusjegyeket is megjelenítő belsőépítészeti koncepciót vártak.

A belsőépítészeti koncepció egy olyan, szállodán belüli borút ötletén alapszik, mely mesél a borról, a szőlőről, borkészítés fogalmairól, és a páratlan természeti környezetről, ahol a szálloda fekszik. Ez a borút a recepciónál kezdődik, a pult sima és karakteres tölgyfa elemeivel, melyek a hagyományos módon készült hordókat idézik, meg a plafonról lelógó, különleges formavilágú lámpákkal, melyek a Balaton-felvidék változatos alakú hegyeit juttatják eszünkbe. Továbbhaladva a folyosókon művészi grafikák magyarázzák a borkultúrához tartozó fogalmakat, s a borút folytatódik a hotel valamennyi helyiségén átívelve, egészen a wellness részleg bazaltos termőtalaját megelevenítő burkolatáig. Egy hotel lényegi része a szoba, ahol a vendég megszáll, ezért a belsőépítészet koncepcióban különös figyelmet kellett fordítani a szobák megtervezésére. A Bonvino Hotel szobáinak letisztult, esztétikus terei a borkészítés két különböző módjához tartozó asszociációkból táplálkoznak, így két különböző design született.

Egyik az újabb technológiának számító, nagytermelői reduktív módszerből indul ki, így belsőépítészete modern stílusú. A fedetlenül hagyott beton felületek és a szőnyeg mintája a palackozóüzemek indusztriális légkörét csempészik a levegőbe. Dominál a bazaltra utaló fekete szín, mellette pedig rózsaszínes és vöröses árnyalatok juttatják újból és újból eszünkbe, hogy egy borhotelben szálltunk meg.

A másik szobabelső a hagyományos, kistermelői oxidatív módszerre asszociál. Ebben a szobában az ízléses népi motívumokkal díszített párnák, függönyök és különböző textilek természetes anyagok felhasználásával készültek, s különleges hangulatot sugároznak. A belsőépítészeti koncepció részeként, kortárs képzőművészeti elemként az állólámpát is szimbolikus szőlővesszők és kacsok hálózzák.

Az alaposan megtervezett belső tér arra is visszatérően reflektál, hogy a Bonvino Hotel a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, gyönyörű természeti környezetben található: a recepció előtt puha textilkavicsokon várakozhatunk, a falvédő elemek mind bent, mind a teraszon főként fából készültek, és a közösségi terekben hántolt farönkből kialakított ülőkéket találunk. Az étterem és a borbár valamennyi széke a belsőépítészeti koncepció részeként, egyedi tervek alapján, a Bonvino Hotel számára készült. A székek mellett belsőépítészeink tervei alapján került kivitelezésre a recepció, a borbár bortartó fala, az íróasztalok, a tapéták és több egyedileg megtervezett lámpa is. További különlegesség, hogy a hotelben található valamennyi szőnyeget egyedi mintával, kifejezetten a szálloda számára terveztünk.

A Bonvino Hotel minden egyes szeglete a borkultúra és a táj elemeire reagál, így szerves része a vendégek kikapcsolódással, aktív pihenéssel, gasztronómiai élményszerzéssel töltött idejének. A belsőépítészeti élmények az itt szerzett élményekkel összefonódnak, és beépülnek a barátoknak tartott élménybeszámolóba.