5 gyerek, 2 új lakásból 1 egyesített családi tér

Ezúttal is egy érdekes feladattal kerestek meg minket az ügyfelek. Két lakás összenyitásáról volt alapvetően szó. Mivel új építésű társasházról beszélünk, a beruházó bár nagyon együttműködő volt, de több dologban megkötötte a kezünket. A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az öt gyerekes család arra vágyott, mindenkinek saját kis zuga legyen, ahova elvonulhat, de legyenek nagy közösségi terek is, pl. egy olyan kanapé, amin mind együtt tudnak filmezni.

Mivel két lakásról volt szó, először el kellett döntenünk, hogy melyik bejáratot szeretnék majd használni. Az igények között szerepelt az is, hogy később újra szétválaszthatóak legyenek a lakások. Épp ezért sokféle alaprajzi elrendezést megnéztünk, többet összegyúrtunk, mire kialakult a végleges verzió.
A bejárathoz közel alakítottuk ki a közösségi tereket. A konyha- étkező-nappali hármasa szorosan együtt maradt. Itt zajlik a családi élet, a közös főzések, az étkezések, a nagy filmnézések, és itt fogadják a vendégeket is. Fontos volt, hogy tágas, kényelmes tér legyen és mindenki jól elférjen.

A szülők egy saját „birodalomra” vágytak, ahova vissza tudnak vonulni. Azt szerették volna, hogy úgy érezzék magukat, mintha egy szállodában lennének, ahol teljesen ki tudnak kapcsolni. Nagy, puha háttámlás ágy, meleg, földszínek egy kis „csillogással” volt az elképzelés.

A gyerekszobák kialakítása sokrétű feladat volt. Mindenkinek volt hobbija, valamilyen elképzelése, álma. Azt is szem előtt kellett tartanunk, hogy a tervezés időpontjához képest a beköltözéskor kb. 2 évvel idősebb gyerekekről lesz szó. Könnyen átrendezhető, mobil bútorokkal berendezett szobákat alakítottunk ki. Az épp aktuális kedvenc színeket kiválasztottuk és mindenki a falfestés mellett döntött az életkorának megfelelő tematika mentén.
A fürdőszobák számánál is igyekeztünk az eltérő gyerek igényekhez igazodni. A legkisebb két kisfiú kádas fürdőszobát kapott, a kamaszodó lányok csajos, sminkelésre „előkészített” helyiséget, a legnagyobb fiú pedig egy saját zuhanyzós fürdőszobát.
Az előszobához kapcsolódóan egy elegáns külön WC-t alakítottunk ki.

Fotó és videó: Hlinka Zsolt

"A legelején nagyon jól összefoglalták az ügyfelek, mit szeretnének, és ehhez pontosan tartották is magukat. Hihetetlen így utólag visszaolvasva az első jegyzeteimet, hogy mennyire az valósult meg, amit megálmodtak. Végig nagyon gördülékenyen ment a közös munka. Nagyon jó élmény volt a beruházó csapattal is az együttműködés, a saját kereteiken belül rugalmasak és segítőkészek voltak mindenben. Számukra is az ügyfél elégedettsége volt a legfőbb cél, ezért jól szót értettünk egymással."

Belsőépítész tervező:  Kalcsó Kitti

Ügyfél visszajelzés:

"Mikor eldöntöttük, hogy belevágunk életünk nagy közös kalandjába mozaik családként, tudtuk, hogy szeretnénk egy olyan közös otthont, amit az utolsó szegig együtt hozunk létre. Rátaláltunk a társasházra, gondolkodtunk, tervezgettünk,  de hamar rájöttünk, hogy az elképzeléseinket saját kútfőből nem tudjuk megvalósítani. A Geppetto-t ismerősök ajánlották, és - mint minden más a közös utunkon - az iroda is “szerelem volt első látásra”. Kittivel kb két hetente találkoztunk 2-3 órás megbeszélésekre és mindegyiknagyon izgalmas volt, pedig a legkisebb gyerek pár hónaposan kísért el minket az alkalmakra. A tervezés kényelmes része hárult ránk: kérdésekre válaszolni, képeket nézegetni, érzéseket átadni. Kitti pedig végtelen türelemmel rajzolt, válogatott, és újra rajzolt és átalakított. Óriási segítség volt a beruházókkal való egyeztetés során is. A világítási terv egy laikusnak a Burda szabásmintájára hasonlít a nagymamája fiókjából….Sokan kérdezték, hogy megérte-e kifizetni a belső építészt? Két éve is és ma is azt gondoljuk, hogy minden egyes forint megérte, mert az egész építkezés, kivitelezés inkább kellemes emlék, mint stresszel teli időszak. Nézve a végeredményt, a letisztult tereket, az összeillő színeket, a megfelelő bútorokat, csak azt tudjuk mondani, hogy sikerült megvalósítani az álmainkat. Köszönjük Geppetto, köszönjük Kitti!"