A Geppetto által tervezett kis balatonfüredi kávézót mutatunk be nektek most az Index cikkén keresztül:

„Nyáron mi is írtunk a Balatonakarattyán nyílt Rusty Cofee Box nevű újhullámos kávézóról. Most egy másik újhullámos kávézóval találkoztam Balatonfüreden: már eleve az nagy szó, hogy télen be tudtunk ülni valahova a Balatonon, hiszen a Pazar Coffe Company nevű hely – bár korántsem a városközpontban található –

RÖGTÖN AZ ELSŐ ÉVBEN BEVÁLLALTA AZ EGÉSZ ÉVES NYITVA TARTÁSt, ÉS FEBRUÁRBAN IS MŰKÖDNEK.

Többször volt már arról is szó, mennyire szükséges lenne a vendéglátóhelyek egész éves nyitva tartása ahhoz, hogy a Balatonnál a szezon ne csak két hónapra korlátozódjon.

428

Szóval a Pazar is egy újhullámos kávézó, annak szükséges velejáróival, itt is cementlap van a padlón és itt is megkérdezik, milyen pörkölésű kávéból kérem a kapucsínót.

Minden más szempontból azonban a Pazar egy tökéletesen balatoni hely.

A kávézóban mindennap frissen készülnek a szendvicsek, kizárólag helyi alapanyagokból, ebből következik, hogy végre lehet egy jót reggelizni, pedig a reggeli nemhogy február közepén, de még nyáron is hiánycikk a tónál. A sajt, a sajtkrém, a pékáru és a füstölt pisztráng is a környékről származik, nyilván a lazac nem, de a szendvicsbe valók nagy része helyi termelőktől érkezik.

424

Csakúgy mint a sütemények, melyeket egy balatoni cukrász Sütis Móni, azaz Kövérné Kalmár Móni állít elő nekik minden nap. Olyan különleges és vonzó sütik sorakoznak a hűtőben, hogy minden mondható rájuk, csak az, nem hogy tucatáru. A kávékínálat szerintem mindenkinek be fog jönni, többféle világos és sötét pörkölésű kávé kérhető Dél-Amerikából és Afrikából, nem csak helyben, de otthoni főzésre is. Kávéügyben mondjuk volt gyakorlatuk, hiszen Budapesten is működik már egy Pazar Coffe Company az Akadémia utcában, de érdekes módon a füredi jóval nagyobb. (Mondjuk a pesti egység olyan apró, hogy ez nem is nehéz.)

Látszik, hogy a berendezésre is figyeltek, igyekeztek egyedi dekorációs dolgokat bevetni, mint egy hatalmas csónak a falon, és a terasz téliesítésével, pokrócokkal, párnákkal végképp egy kedves, intim hely lett a Pazarból.

420

Hiába január, meg a kihalt Kisfaludy strand, a Pazar vasárnap délelőtt szépen megtelt, – igaz, a sétányon is sokan voltak, nem igaz tehát, hogy télen ne érdekelné az embereket a Balaton. A Pazarban pont az a jó, hogy laza, városias, és ezzel talán elő is tudja egy kicsit segíteni Füred fiatalosodását, hiszen az utóbbi időben nem ez volt a jellemző trend. Egyszóval

a Pazar úgy hozza be a Balaton-partra a nagyvárosi hangulatot, hogy közben mégis nagyon helyi tud maradni

– ez az, ami Akarattyán egyelőre nem sikerült. De simán lehet, hogy ezen a nyáron ott is összejön ugyanez, azonnal tesztelem majd újra, mihelyt végre nyár lesz, – ami már csak pár hónap.”

Az eredeti cikket itt olvashatjátok

OLVASS ÉS NÉZZ MÉG TÖBB KÉPET ITThttp://www.geppetto.hu/8194/teljes-szezonos-kavezo-balatonfureden-pazar-eredmennyel.html