Egy 10 éves fiatal ház megújítása

A Dunakeszin élő fiatal kétgyermekes család néhány év külföldön való tartózkodás után frissebb és kritikusabb szemmel néztek otthonukra, szerették a környéket, a szomszédokat, a ház fő adottságait, a klasszikus kandallót, viszont a belső megjelenés már nem tükrözte az ízlésüket. Azzal a határozott kéréssel fordultak hozzánk, hogy segítsük megtalálni azt a stílust, ami illeszkedik hozzájuk és a két gyerkőc is megkapja álmai szobáit, viszont az átalakítás ne terhelje meg évtizedekre a családi büdzsét.

A ház funkcionális kialakítása megfelelő volt, nagyobb falmozgatásokra nem volt szükség, csak az előszobában, ahol a reggeli közös indulásokra és a vendégek fogadására nem volt elég hely és pakoló felület. A szomszédos dolgozószobában optimalizáltuk a tárolószekrényeket, áthelyeztük a falat így egy kényelmes, elegáns előteret alakítottunk ki. A szekrényfrontokat egy tükrös felületre cseréltük, ami tovább növeli a térérzetet.

A burkolatokat nem cseréltük le, így ehhez igazítottuk a lépcső új, biztonságosabb szőnyegburkolatát és a falakra melegebb, szürkésbeige árnyalatot választottunk.

A nappaliban és az étkezőben a legnagyobb problémát a kevés pakoló felület jelentette. A meglévő konyhabútorhoz színben harmonizáló új beépített szekrényekben már elférnek a társasjátékok a könyvek és az étkezőben pedig az étkészlet kapott kiemelt helyet.

A kandalló egy kis ráncfelvarráson esett át, az új formája egyszerűbb, modernebb vonalvezetésű.
Az emeleten egy nagy kihasználatlan közös tér kapott új funkciót, a raktározás helyett egy olvasó sarkot alakítottunk ki.

A megrendelői átgondoltság és aktív részvétel a gyerekek részéről is tökéletesen működött, határozott elképzelésük volt a színeket illetően. A fiúszobában már a tanuló sarok is előtérbe került, míg a lányszobában a játéké a főszerep.

Mindez egy jó példa arra, hogy nem kell teljesen lecsupaszítani egy házat, hogy jelentős megújulást érjünk el.

“ Edinával a tervezés és annak minden apró részfeladata élvezetes volt. A stílusjegyek között abszolút képben van, kifinomult ízlése és éles szeme van. Soha nem erőltetett ránk semmit, inkább objektíven jellemezte az alternatívákat, hogy melyik anyagnak/színnek/formának stb. mihely hatása van. Addig gazdagított minket többletinformációkkal, míg hozzásegített a döntéshez. Így teljesen a sajátunknak érezzük a ház minden zugát.Hála és köszönet mindenért!"Adri ”

Fotó: Jaksa Bálint

Nézd meg az előtte képeket: