Nem szükséges hosszasan fejtegetni, hogy mennyire izgalmas és érzéki téma a gastronomia és a design átfedéseinek feltérképezése, a forma jelentőségének felkutatása az ízek világában. Az étel formája hat az ízére. Egy falat tészta külleme határozott érzelmeket és gondolatokat ébreszt. Régi kedves megfigyelésem, hogy amikor a nagymamám kicsit máshogy szaggatja a levestésztát, akkor az íze is másnak tűnik. Az egyiket szeretem, a másikat nem. Valószínűleg mindenkinek vannak kedveltebb étel FORMÁI. A cérnametéltet, vagy éppen a csigatésztát tartjuk az igazinak. A tejes kiflit jobban szeretjük, mint a tejes zsemlét. A szegedi házikenyérből pedig a vekni az igazi, a cipó nem olyan. Az étkek élvezetét fokozza a tálalás remek tudománya, ott lakik minden ízben a vizualitás. Számos formatervező kalandozott régen is az ételtervezés területére. Ilyenek voltak többek között a Giuggiaro, Starck és Ferdinand Porsche által „megálmodott” tészták. Sztárdesignerek úri huncutsága! – gondolhatnánk… A valóság azonban az, hogy egy igen keresett, elismert és gyorsan fejlődő szakma az „ételtervezés”, a gastrodesign. Szinte minden, az élelmiszeripar különböző szegmenseiben piacvezető cég dolgoztat velük.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.