Tipikus régi, 7. kerületi pesti bérházban vett meg az egyedül élő, külföldi megrendelőnk egy nagypolgári lakást és ennek a teljeskörű belsőépítészeti átalakításával bízott meg bennünket. Ez mindig kihívás, tekintve, az összevissza szabdalt tereket és az elöregedett épületet.

Mint minden tervezésnél, itt is azzal kezdtük, hogy megpróbáltuk megismerni a tulaj életmódját, stílusát, tisztáztuk, hogy milyen funkciók a legfontosabbak számára az új lakásban. Ezáltal a tervező és megrendelő nagyon gyorsan megtalálták a közös hangot. Az az álomszerű felállás jött létre, mikor a tulaj minden elképzelése teljesül és a tervezőnek sem kell visszafognia magát.Ezért érezhető az egész lakásban, hogy a sokféle stílus ellenére, minden nagyon „egyben van”.

belsoepitesz-nappali-luxus belsoepitesz-nappali-vilagitas-lampa belsoepitesz-konyha-minimal belsoepitesz-halo-franciaagy

A tervek:

kitchen-41 living-502 bathroom-03 bedroom-72

Bontási és átépítési munkálatok:

dsc_5227 100_0690 100_1005 dsc_9052

A tervezés kezdetén a tulaj megmutatta  egyik kedvenc plakátját, mely egy Hunter S. Thompson könyv borítója, és ez adott ihletet az alapszínekhez és designhoz.
Az egész lakásban a fekete, fehér, fém és a vörös színek uralkodnak. Alapvető kérés volt, hogy a berendezés legyen nagyon erőteljes és maszkulin. A tulaj nagyon mozgalmas életet él, keveset tartózkodik Budapesten, de akkor szívesen látja vendégül barátait és ismerőseit az otthonában. A nappali és a konyha ezt a funkciót tölti be. A különleges fényjátékok és hatások egy elegáns klub hangulatát varázsolják a lakásba. Ezt a hangulatot finoman undergrounddá teszik Stark Attila a tulajjal való hosszas beszélgetés után megálmodott, személyre-szabott graffitijei, melyekben a tulajhoz közel álló motívumok és mondatok szerepelnek.
Nappal sem válik nyomasztóvá a sok erős és sötét szín, mert a hatalmas ablakok miatt nagyon világos a lakás. Ilyenkor a nappali egy pihentető loung-dzsá lényegül át. Ennek legszembetűnőbb eleme egy lila,  loveseat plüsskanapé, a szokatlanul elhelyezett könyvespolc előtt, melyen a tulaj kedvencei sorakoznak. Az átlós megoldás nagyon egyszerű, de hihetetlen dinamikát ad a látványnak.
A konyha nagyon letisztult, minden zavaró elemet, konyhagépet elrejtettünk, így hozva létre egy rendkívül könnyen rendben tartható felületet.
Itt is a vendéglátásra koncentráltunk, több sütő és egy erre a célra kialakított erkélyen elhelyezett kerti grill segít kiszolgálni a látogatókat.
A vizes blokkok teljes átalakításon mentek át, falakat bontottunk, hozzájutva ezzel egy tágas térhez. A rendezettséget itt is beépített szekrények teszik lehetővé.
A burkolatokban és szaniterekben itt és érvényesülnek a fő színek és a férfias erő.
A vendégszoba és a háló megőrizve ugyanezeket a stílusjegyeket biztosítja a maximális pihenést.
A hálóban a hatalmas ablakkal elhelyezett óriási franciaágy a tér legmarkánsabb eleme. A pepita tapéta erősíti ezt a hatást.
E mellett kapott helyet az ihletadó plakát is. A rendet és letisztultságot erősítő gardróbokat helyeztünk itt el.
Összességében reméljük, -és a visszajelzések ezt mutatják-, hogy sikerült egy olyan teret teremtenünk, mely tükrözi tulajdonosa személyiségét, megfelel életmódjának, tökéletesen egyedi és vendégmarasztaló.

belsoepitesz-nappali-luxus belsoepitesz-nappali-egyedi dscf2870 belsoepitesz-nappali-vilagitas-lampa

belsoepitesz-egyedi-butor-mosdo-furdo belsoepitesz-egyedi-butor-mosdo-wc belsoepitesz-egyedi-butor-mosdo belsoepitesz-halo-franciaagy1

belsoepitesz-halo-minimal belsoepitesz-konyha-minimal belsoepitesz-konyha-otlet-pohartarto dscf2907

A megrendelőnk így vélekedett a végeredményről és a közös munkáról:

„I found Geppetto though a friend who had been impressed by another apartment designed by Geppetto.  Working with Geppetto was a true partnership – Ildiko took the time to understand interests, lifestyle, and preferences, and then made inspired suggestions and choices throughout the process.  We quickly built a relationship of trust, transparency, and mutual respect, which – combined with the professionalism, imagination, and integrity of Geppetto – enabled us to take a lot of risks and create an interesting combination of contemporary design and VII kerulet bohemianism.  I continue to be impressed by how Geppetto rose to the challenge of this, keeping it fun and interesting for me as a client, and providing me with great confidence in the end result by their pragmatism, discipline in execution, and attention to detail.   I’d highly recommend Geppetto to anyone looking for a professional partner in developing  and realising a vision of a living space – and I don’t think any concept is too crazy for them to turn into reality”