Projekt

Szentendrei ház

Ügyfelünk azzal a kéréssel fordult hozzánk, hogy a 1,5 éve épült, még befejezetlen családi házának belső tereit alakítsuk ki, teremtsünk összhangot, a szükséges, funkcionális berendezések stílusát fésüljük össze. Az életüket  összekötni készülő pár abban a szerencsés helyzetben volt, hogy az egyikőjük által épített fantasztikus házban alakíthatták ki a közös otthonukat. A belső terekben a burkolatok gondos kiválasztásánál fontos volt a pár számára a közös használatra tervezés, a közös döntések, a mindkettejük számára otthont jelentő enteriőr kialakítása.

A használat során kiderült, hogy a nappali terében az erkélyajtó sosem használt, illetve a kívánt funkció szerinti berendezés sem alakítható ki tökéletesen, ha azt a meglévő formájában megtartjuk. Az erkélyajtó így egy mobil beépítéssel ablakként megjelenő elemmé vált, kialakítottunk egy filmnéző sarkot mennyezetbe épített hangrendszerrel, elektromos kábelek elvezetését rejtő előtétfallal, az árnyékolás rejtett függönykarnis beépítésével lett összefogva. Helyet kellett találni egy két munkaállomásnak teret adó dolgozósaroknak. Az  első és hátsó előszoba elrendezését, berendezését, kialakítását oly módon oldottuk meg, hogy az elektronikai, gépészeti berendezések el legyenek rejtve, illetve kevésbé legyenek hangsúlyosak, mindezek mellett megfelelő cipő- és ruhatárolási lehetőség legyen. A  lépcső burkolására olyan megoldást adtunk, amely harmonizál a meglévő padlóburkolatokkal, de ad egy kis plusz fűszert a megjelenésének.  A konyhai berendezést véglegesíteni kellett, most került beépítésre a páraelszívó, a munka pult hátlapja lecserélésre került,  a sokat használt konyha-étkező berendezése kanapés étkezős  térrel lett kialakítva.  A gardróbokat személyre kellett szabni. A tetőtéri fürdő kialakítása kis mérete ellenére  a megfelelő berendezéssel és szaniterekkel tökéletes lett a gyerekek számára. Kicsit kiléptünk a belső kialakítás keretéből, a konyha hátlapjára alkalmazott nyomott mintás cementlap hatású burkolat a hátsó bejárat külső padlóburkolatában is visszatükröződik, illetve a kerti pergola megtervezésével még egy kis extra feladatot is szívesen végeztünk.

Pallaghy Kata senior belsőépítész tervező:

“Öröm volt együtt dolgozni a megrendelőkkel, a projekt is ezt tükrözi. Amellett, hogy ötletes, praktikus bútorokat tervezhettünk (kihúzható vasalódeszkás, praktikus tárolással ellátott háztartási helyiség bútorzat, mágnesfalas, beépített led világításos, nyitott – zárt tárolási lehetőséggel rendelkező dolgozószoba bútor, …), lehetőségünk volt a  kiegészítőkkel, hangulati elemekkel is foglalkozni (krétatáblás falszakasz, régi ajtó felhasználásával kialakított előszobabútor, dekorációs lépcsőburkolat, falmatricás hangulati elemek, …)”

Tulajdonos: “Katával az első perctől szerettünk dolgozni. Sikerült neki azt megtervezni, vízionálni, amilyen otthont mi megálmodtunk. Nélküle nem ment volna a megvalósítás. Jó volt látni, hogy meg van a megfelelő anyag és technológia ismerete. Mindenre volt megoldás javaslata.

Így alakult ki az az állapot, hogy szeretjük az otthonunkat. Még a gyerekeink is! 🙂
Köszönjük Kata!”
Ha többet szeretnél megtudni a tervezési folyamatunkról, akkor IDE érdemes továbbkattintanod!

 

[floating_div_ps name=”kerj-ajanlatot-vedd-fel-velunk-a-kapcsolatot”]

Tervezők: Pallaghy Kata
Egyéb infó: Bútortervezés, Ház átalakítás, Otthonteremtőknek


Kattints és tudj meg többet a tervezési fázisainkról és kérj ajánlatot!

Back to top