Egy régi kertes ház átalakítása

Az 1950-es években épült az eredeti családi ház, remek kilátással, amit későbbiekben egy emelettel bővítettek. Az új tulajdonosok ezekbe az adottságokba szerettek bele, viszont ahhoz, hogy a jelenlegi életszakaszukban számukra is egy megfelelő és egy élhető otthonná váljon, némileg alakítani kellett mind a külső szerkezeten és a belső elrendezésen.

A 3 szintes épület rengeteg kis térre volt felszabdalva, és a méretéhez képest egy kisméretű terasz csatlakozott hozzá. Azzal a céllal keresték fel a tervező irodánkat, hogy segítsünk olyan tereket kialakítani, amik a mindennapokban kényelmesen használhatóak, mindemellett a nagy létszámú családi vagy baráti társaságokat is befogadja. A legalsó szinten a garázsból érkezünk meg az előtérbe, ahol a kabátok, cipők és sporteszközök rendszerezett halmazát rejtik a beépített szekrények. Itt kapott helyet a mosókonyha és a szauna is.

(Az épület kívülről, előtte és utána képek.)

A földszinten kialakításra került egy nagyméretű nappali – étkező – konyha ami közvetlen kapcsolatban a terasszal és a télikerttel. A homlokzati nyílászárót maximális méretűre növeltük, hogy a kint és bent fogalma a nyáresti baráti vacsorákon eltűnjön. A tér középpontjában a kandalló áll, egyik oldalról a nappali könyvespolc fala, míg a másik oldalról egy minden igényt kielégítő konyha zárja. Szintén ezen a szinten helyezkedik el a szülői zóna, a hálószoba gardróbbal, férfi és női fürdővel. A ház megjelenésével kapcsolatban egy visszafogott de elegáns otthon volt a cél. de Néhány karakteresebb anyag is beépítésre került mint például a földszint kastélyokat idéző padlóburkolata vagy a hálószoba ázsiai hangulatú tapétája. A vendég mosdóban egy izgalmas, fekete 3 dimenziós burkolat került fel a falra.

Az emeleten kialakításra került egy gyerek nappali ahol a kötetlenebb könnyen mozgatható bútorok kaptak helyet és ahonnan a gyerekszobák, illetve a fürdő nyílik. Szintén ezen a szinten kapott helyet a gépészet is.

A gyerekszobák alapszínei visszafogottak, így érvényesülnek a karakteres tapéták. A gyerek fürdőszobába visszaköszönnek a földszinten is megtalálható geometrikus formák egy sokkal lazább megjelenésben itt kék és arany háromszögek jelennek meg a zuhanyzóban.

Fotó és videó: Hlinka Zsolt

"Élveztem a közös munkát a megrendelőkkel, mert amellett hogy funkcionális térszervezésben kérték a segítségemet sikerült látványvilágában is időtlen, elegáns tereket létrehozni, néhány látványos és karakteres elemmel kiegészítve. A profi szakági tervezőkkel és építésszel összehangolt tervezés után a kivitelezés gördülékenyen történt."

Belsőépítész tervező:  Lak Edina

"Miközben a fotók készültek a megrendelő lelkesedése megmutatta, hogy ismét sikerült egy olyan otthon alkotnunk, ami maximálisan az ott lakók igényeit elégítik ki. Sok örömet hozzá!"

Elek Máté

Ügyfél visszajelzés:

"Ügyfél visszajelzés"