TREND DIKTÁLÓ ÉTTERMEK S AZ EGYEDISÉG AMI MEGHATÁROZZA ŐKET.

Egyediség. Egyetlen szóba tömörítve erre van szüksége napjainkban egy éttermeknek ahhoz, hogy a konkurensekkel tarkított piacon fenn tudjon maradni. Természetesen rendkívül fontos az is, hogy milyen a szolgáltatás minősége, de két ugyanolyan finom, vagy ugyanolyan különleges ínyencséget kínáló hely közül oda megy vissza a vendég, amelyikben különlegesebb élményt jelent a fogyasztás. Az élményhez pedig nagyban hozzájárul a belsőépítészeti kialakítás, melyet legalább olyan alaposan meg kell tervezni, mint az itallapot.

Két szempont miatt is hangsúlyt kell fektetni manapság az étterem belső kialakítására. Az egyik a brandépítés, azaz az étterem által képviselt márka tudatos fejlesztése.
A brand a szolgáltatástól az üzlethelyiségig mindenre kiterjed, és egyik legfontosabb eleme maga az enteriőr. A másik ok az, hogy az utóbbi években kifejlődött a éttermek egy új generációja, aminek jellemzői a fiatalos, laza belső, és a megszokottól messze eltérő belsőépítészeti kialakítás. Nem könnyű eligazodni a modern kor és a fogyasztói igények alkotta útvesztőben, de szakértő belsőépítészek segítségével megtalálható a kivezető út. A Geppetto tervezői a követelményeket szem előtt tartva segíthetnek megvalósítani saját elképzeléseidet, hogy végül eljuss az aranytojást tojó tyúkig.

Miről szól a brandépítés? A brand, azaz a márka egyrészt megkülönböztető eszköz, másrészt a étterem alapvető versenyelőnyeit kommunikálja a vendégek felé. A brand része a vizuális koncepció, mely támpontul szolgál a vizuális arculat egyes elemeinek részletes kidolgozásához. Olyan alapvető értékek lefektetése szerepel benne, mely a brand bármilyen megjelenésénél vagy terjeszkedésénél egyértelmű tervezési feladatot jelent a tervezőjének Példaképp, a vizuális koncepció a multinacionális étteremláncok sikerének egyik kulcsmomentuma. Tudatos alkalmazásával elérik, hogy az emberek magukban jól el tudják különíteni az üzletet a versenytársaktól, és akár egy színből, vagy egy betűtípusból fel tudják ismerni, melyik üzlethálózatról van szó. Ezek az éttermek a brandépítés eszközeivel már-már divattá avanzsálták magukat.

A márkaépítés hatótávolsága az üzlet emblémáján, cégérén, kirakatán és itallapján túl még számos tényezőig elér, amire talán nem is gondolnánk. Ide tartozik a webes arculat, a feliratok, a grafikák, a csomagolás sőt, a ruházat, ajándéktárgyak, kampány arculat, standtervezés, stb.

A Geppetto egészen széleskörű segítséget nyújt márkaépítésben, hiszen szaktudásunk a éttermed brandjéhez tartozó valamennyi elem tervezésére kiterjed.

Egy kisebb étterem esetében a hangsúly a vendégnek nyújtott élményen van. A vizuális koncepció fent felsorolt elemei ugyanúgy fontosak, de az élmény szempontjából a belsőépítészeti kialakítás a meghatározó. Olyat kell mutatni az üzletbe betérőnek, amit csak itt tapasztalhat meg, és visszatérésre ösztönzi.  Ezzel a gondolattal elérkeztünk az új generációs éttermek kérdésköréhez. Ez a másik ok, ami miatt alaposan át kell gondolni az üzlet enteriőrjét. A modern éttermek egyik törekvése, hogy számos ízvariációra épülő szolgáltatáspalettát hozzanak létre, mely abszolút egyediséget és stílust képvisel. Ebben elengedhetetlen fontosságú a hamisítatlanul egyedülálló belsőépítészeti koncepció, melyhez szorosan kapcsolódik a márkafejlesztés.

Az éttermek belsőépítészeti és brandépítési munkáiban egy kiváló Geppettós szakember, Megyeri Gábor is közreműködik. Néhány példa: Bonvino Hotel, Jókenyér, Chococo édességüzlet, Wing szállodalánc, Hotel Bonvital , Szent Kristóf Panzió Tusnádfürdő.

Miért érdemes megkeresned minket, ha éttermet szeretnél nyitni, vagy átalakítanád a meglévőt? Mert a sikerhez kifinomult üzleti modellre, részletes tervezésre, körültekintően megválasztott elemekre van szükség, melyet szaktudásunk és többéves tapasztalatunk révén kiemelkedő minőségben biztosítunk neked, ráadásul stresszmentesen. Hogy tied legyen a város legvagányabb és legforgalmasabb vendéglátó helye.

 

 

Nézd meg milyen szintekből épül fel egy komplett üzleti szolgáltatáscsomag

Kattints a linkre


Back to top