Projekt

Nagycsaládnak kis fürdő

Ha öt embernek – közülük négyen nők – kell használnia egy nem túl nagy fürdőt, akkor tényleg
mindennek nagyon flottul kell működnie.

A tulajdonosok kérésére minimalista stílusú, letisztult belső tér kialakítására törekedtünk, ezért a lehető legtöbb dolgot, így a gépészeti berendezéseket is elrejtettük a szem elől. Mivel a fürdő hosszúkás, téglalap alaprajzú, ezért a mozdíthatatlan elemek – a gépészet, a mosógép kiállása, valamint a zuhanykabin – a helyiség két végébe kerültek. A dupla méretű zuhanyfülke fala teljesen átlátszó üvegből készült, így nem vesz el a térből. Ehhez praktikusan egyedi kialakítású, OSB lapból készült tolóajtót alkalmaztunk, melyet kifejezetten vizes helyiségekbe szánt, légáteresztő tapétával fedtünk be. Az OSB lap szellőzését a fürdő szomszédos falán lévő ablak segíti. Tartalmát tejüveg ajtóval elrejtve, a falban vakablakszerű, süllyesztett tárolót alakítottunk.

A funkciók integrálásaként két csapteleppel ellátott, dupla méretű mosdókagyló, fölé pedig óriási felületű tükör került beépítésre, megoldást kínálva a reggeli és esti csúcsforgalomra. A számos fürdőszobai kellék számára egyedi tervezésű szekrényt helyeztünk a mosdókagyló alatti térbe.

A három leánygyermek révén a családban a nők vannak túlsúlyban, ezért a fürdőnek leheletnyi nőies jelleget adtunk a tolóajtó burkolat mintájának kiválasztásával. A könnyen cserélhető tapéta révén ugyanakkor lehetőség nyílik a fürdő arculatának változtatására. Körben a falon világosszürke csempeburkolatot fut, teret engedve a színes tapétának, a zuhanykabin mozaikbetétjének, és a mosdópult vörös felületeinek.

Tervezők: Kovács Danica
Egyéb infó: Otthonteremtőknek


Back to top