Projekt

M.D.T. lakás

Martin kérésére lakásának belső tere úgy került kialakításra, hogy alkalmas legyen baráti társaságok vendégül látására, illetve tükrözze saját gondolatvilágát.

Az belsőépítészeti koncepció látványvilágának megalkotásához a Geppetto szakemberei Martin kedvenc írójának, Hunter S Thopmson könyvének borítójából merítettek ihletet. A koncepció meghatározó színeinek a feketét, a fehéret, illetve a szürke és fémes színeket választották, s ezek mellé rendre a dinamikus és érzéki vöröset keverték. A nappali sajátos légkörét a plafonig felfutó, street art hangulatú festmények teszik igazán egyedivé, melyek Stark Attila keze munkáját dicsérik.

A lakás két legfontosabb tere a nappali, és a konyha. E két helyiségbe olyan szimbolikus jelentésű bútorok kerültek, mint a tágas étkezőasztal, az italokkal megrakott komód, vagy a hatalmas kiterjedésű, ferde szerkezetű könyvespolc. Jól igazodik a társasági életmódhoz a konyha átgondolt berendezése is. A szabadtéri grillező számára lichthofra nyíló, kis fém kilépő került kialakításra. Kék, vörös és szürke dominál a fürdőben is, ahol az olasz Settecento manufaktúrában készült falburkolathoz a tervezők a magyar Ivanka stúdió nyers felületű, beton mosdókagylóját társították. A hálószobába a szomszédos tűzfalra néző, hatalmas ablakokon árad be a természetes fény, s ez még barátságosabbá teszi a helyiséget.

A lakás illusztris eleme a hatalmas készlet tárolására alkalmas konyhai pohártároló, mely egyrészt biztosítja a szemlélődőt a vendéglátó felkészültségéről, másrészt a tároló hátsó részébe fűzött, egymást keresztező színes drótok révén fontos eleme a koncepció látványvilágának.

Tervezők: Buzogány Ildikó
Egyéb infó: Lakásátalakítás, Otthonteremtőknek


Back to top