Projekt

Konyha és nappali egybenyitása

Van olyan megrendelőnk, aki nagyon konkrétan tudja, mit szeretne, és világosan tudomásunkra juttatja elképzeléseit. Az alábbi esetben a konyha és a nappali egybenyitásának megoldását kérték tőlünk.

Belsőépítész tervezőinknek ilyenkor az a feladata, hogy konkrét anyagokba, színekbe, formákba öntsék a megrendelő elképzeléseit, melyeket a konzultáció során felvázol. A megrendelő egy középkorú pártól vette a jó állapotban lévő családi házat, amit azonban szertett volna fiatalosabban berendezni. Tiszta elképzelése volt a konyha és a nappali egybenyitásáról, de a részletes tervezést és kivitelezést szakemberekre bízta. Belsőépítészeink a két helyiség határán étkezőasztalként is használható pultot hoztak létre, ezzel funkcionálisan kapcsolták össze a tereket. A világítás tervezésekor már gondolni kellett erre az új funkcióra, ezért az asztal fölé függőlámpák kerültek, melyek tovább erősítik a térrész formai képét. Fontos a látványbeli összhang a helyiségek között, valamint a terek folytonossága, melyet a megfelelő színek és anyagok kiválasztásával értek el tervezőink. A fa, a nappali padlóburkolatának anyaga, folytatódik a konyhapult lapjában, s a két helyiség falszíne is megegyező. A konyhában viszont megjelenik a meleg hatású narancssárga, mely megtöri az egybenyitással kapott hatalmas belső tér egyhangúságát, és fiatalosan üde karaktert kölcsönöz az asszony birodalmának.

Továbbá részét képezik az alaposan átgondolt belsőépítészeti koncepciónak még, a kiegészítő tároló polcok elhelyezése és megvilágítása, a természetes fény kihasználása mosogatáskor, vagy a króm színű konyhai berendezések beillesztése a látványba.

Tervezők: Virág Ottó
Egyéb infó: Lakásátalakítás, Otthonteremtőknek


Back to top