Projekt

KOBOLD bútorcsalád

A variabilitás netovábbját képviseli a Kobold polcrendszer. A különlegesen rugalmas, ugyanakkor teherbíró Alucobondból készülő bútordarabon bármilyen méretű és súlyú dolog tárolható: könyvek, magazinok, mappák, szobanövények vagy akár bármi más, aminek mindig kéznél kell lennie. Felhasználási módja is kimondottan sokrétű: megállja a helyét a nappaliban, kitűnően alkalmas home office-ok kialakításához, de professzionális tárolóként irodai környezetben is ideális megoldás. Mivel az egyes polcok magassága és hossza igényeink szerint változtatható, és mivel a felépítés könnyedsége szinte a lebegés érzetét kelti, a Kobold ideális tárolómegoldás lehet mindenhol, ahol semleges, rugalmas és esztétikus bútorokra van szükség.

A forma és kialakítás, mely egységesen jellemzője minden bútordarabnak, egy különleges összetételű lemezanyag adta lehetőségeket próbálja kihasználni.
Ez a műanyag magra kétoldalt préselt alumínium rétegből álló, nagy hajlítómerevségű, nagy kopásállóságú lemezanyag új dimenziókat nyitott meg számunkra, melyek mellett nem lehetett elmenni.
Színes és eloxált alumínium felületeit fa, opálos, színes plexi, textil és rozsdamentes acél anyagokkal kombinálva alakítottuk ki bútorainkat. A különböző anyagok harmonikus arányban vannak jelen az egyes elemekben külön-külön és a kompozícióban egyaránt.

Ugyanaz a hajlítási sugár és saroklekerekítés fut végig minden bútoron, és ugyanazt a formát felhasználva készítettünk különböző funkciójú bútorokat:
falhoz rögzített oszlopra különböző méretű és színű, függőlegesen eltolható és elforgatható konzolpolcok, asztal ill. tárolókonténer támaszkodnak
színes falilámpák
különböző méretű állópolcok
alacsony fiókos tárolóbútorok
zsúrkocsi
ülőkék
mind, mind azonos kivitelben.

Egy épületburkoló anyag bútoralapanyagként való felhasználásával, annak kedvező – a bútorgyártásban szokatlan megoldásokat lehetővé tevő – statikai és egyéb tulajdonságait kihasználva, olyan bútorcsaládot terveztünk, amely formavilágát tekintve újszerű, mindamellett a nemzetközi trendbe illeszkedő és otthoni, home-office, illetve irodai felhasználásra is alkalmas.
A bútor jól alkalmazkodik a modern élet igényeihez – letisztult, egyszerű forma, variálhatóság – és gazdaságosan gyártható.

Tervezők: Buzogány Ildikó
Egyéb infó: Bútortervezés


Back to top