Projekt

Kertész lakás

A tulajdonos értéknövelés céljából stílusosan laza, belsőépítészetileg egységes lakásbelső létrehozásával bízott meg minket, olyan preferált stíluselemek megjelenítésével, mint az indusztriál és a minimál.

Különböző funkcionális kérdések megoldása mellett a megbízó a természetes fények kihasználását, valamint minél nagyobb életterek kialakítását kérte tőlünk. Belmagasságából adódóan a helyiségek felkínálják a nagyobb, szabadon hagyott terek létesítését. A lakás loftos jellegének erősítésére a hallt és a hálószobát egy hatalmas ajtóval egybenyitottuk. Több helyen ajtó és küszöb közbeékelődése nélkül találkoznak a különböző helyiségek. Ahol funkcionális okokból ez nem volt megoldható, ott nagy, matt üvegfelülettel bélelt ajtókat helyeztünk el, melyek áteresztik a fényt. A lichthofra vágott ablakok az előszoba megvilágításához járulnak hozzá.

A gardrób szinte elésiet a lakásba érkező vendégnek, és felkínálja, hogy használják. A faltól falig tartó fémcső praktikus és igen egyszerű megoldás a fogasok átlátható tárolására, könnyű elhelyezésére. Méretei mellett a gardróbnak a vakolatlan, elnagyolt betonfal kölcsönöz szellős, ipari hangulatot. A hall egybefüggő, söntést idéző konyhapultjával, meg színesen vidám étkezőszékeivel egy laza kialakítású kávézó hatását kelti. A belsőépítészek szinte megtisztították a tereket. A falra kerülő könyvespolc hófehér alapjára üveg tartólapok kerültek, melyek légiessé, fényáteresztővé teszik a bútort. A lakás karakteres és funkcionális elemei a lámpák, melyek a természetes fény hiányában, illetve azt kiegészítve nagyon jól bevilágítják az térrészeket, felületeket. Az indusztriális megjelenést kölcsönző, fémes burkolatú lámpák mellett a hallba, egy nagy, hengeres búrájú világítótest is került, mintegy kijelölve a konyhapult dominanciáját. A gardróbban ezzel szemben lágyabb, textil külsejű lámpa fűszerezi ki a hazaérkezés pillanatát, és az öltözködés légkörét.

A tervezés eredményeként merész, de mégis egységes koncepció határain belül marad a design, s a lakást szinte akadálytalanul járja át a kívülről érkező napfény.

Tervezők: Buzogány Ildikó
Egyéb infó: Lakásátalakítás, Otthonteremtőknek


Back to top