Projekt

K-OKOS

Az első látásra merev tömbnek tűnő fotel alapanyaga a biomatracok gyártásánál alkalmazott kókuszrost. Részben ennek a rusztikus, durva anyagnak, részben pedig a fotel egyszerű, kockaformájának köszönhető, hogy a szék először kényelmetlen és rugalmatlan benyomását kelti. A kókuszrost azonban, durva tapintása ellenére is hihetetlenül rugalmas, ennek köszönhetően kényelmes is. A kókuszrost rétegeket természetes ragasztóanyaggal rögzítjük egymáshoz, ennek köszönhetően a K-okos fotel 100 %-ban bio termék. Az ilyen módon környezet-, kényelmességének és rugalmasságának köszönhetően pedig felhasználóbarát ülőalkalmatosság először 2004-ben, Udinéban, majd 2005-ben a milánói Salone Satelliten került bemutatásra. A milánói vásár során nem csak egy itáliai viszonteladó, hanem egy torinói szálloda tervezőinek érdeklődését is felkeltette, akik a hotel bárjának berendezéséhez rendeltek foteleket a Geppetto tervezőitől.

Az első látásra merev tömbnek tűnő fotel alapanyaga a biomatracok gyártásánál alkalmazott kókuszrost. Az ebből készült rétegeket természetes ragasztóanyaggal rögzítjük egymáshoz, ezért elmondhatjuk magunkról, K-okos nevű fotelünk 100 százalékban bio termék. Az ilyen módon környezet- és felhasználóbarát ülőalkalmatosság azonban nem csak kényelmes és rugalmas, hanem bármilyen környezetben, a legkülönfélébb stílusú bútorokkal együtt is jól mutat. A szék a rendszerint biómatracok gyártására szolgáló kókuszrostból készült. Az anyag szokatlan felhasználása teszi a fotelt különlegessé. A kocka formájú szék rugalmas és mindenféle bútor mellett jól mutat.

A kókuszrost fotel természetes alapanyaga nemcsak tökéletesen környezetbarát, de rusztikus felülete egyfajta nyers egyszerûséget és esetlegességet kölcsönöz a felhasználásával berendezett enteriôrnek.

A szék a rendszerint biomatracok gyártására szolgáló kókuszrostból készült. Az anyag szokatlan felhasználása teszi a fotelt különlegessé. A kubus formájú kókuszszék rugalmas és mindenféle bútor mellett jól mutat. A kókuszrost újrahasznosított, a ragasztóanyagként használt gumi is környezetbarát, ezért a szék 100 százalékban bio.

Az eredetileg biomatracok gyártásához használt, gumival összepréselt kókuszrostból készült K-okos fotelek rugalmasságuk miatt kényelmesek, formájuknak köszönhetően pedig esztétikusak. A kókuszrost anyaga környezetbaráttá, durva felülete pedig különlegessé teszi bútort.

Tervezők: Buzogány Ildikó
Egyéb infó: Bútortervezés


Back to top