Projekt

Családiházból iroda Pannonhalmán

Ügyfelünk azzal a kéréssel keresett meg minket, hogy vásárolt egy régi családi házat, tudunk-e belőle a terek átrendezésével irodát kialakítani benne úgy, hogy gyakorlatilag 100%-ig teljesen új funkciókkal lenne felvértezve az épület? Izgalmasnak hangzott  a feladat, egy igazi komplex belsőépítészeti tervezési feladat, ahol kezdetben meg kellett ismerni a cég filozófiáját, csapat működését, napi életritmusát, majd hozzáigazítani a tereket, gépészetet, világítást és rengeteg apróságot kidolgozni a részletekig.

Az ügyféllel rendkívül jó kommunikációs kapcsolat alakult ki. Rendkívül nyitott volt és szerencsére volt már ilyen-olyan tapasztalata korábbi átalakításokból, ami alapján egyértelműen érezte, hogy ezennel már csak belsőépítészek segítségével fogja végigvinni cége új irodájának kialakítását.

Maga az épület otthont ad egy jelentős számú nemzetközi színvonalú szakmunkás csapatot irányító menedzsmentnek, mindezt úgy, hogy a cég vezér filozófiáját adó barátságos hangulat kapja a fő szerepet. Az alsó terek raktárként,  szerverházként, a férfiak hobbi időtöltésének kiszolgálásaként funkcionálnak. A középső, korábban lakóterületként funkcionáló szint átalakult színvonalas fogadótérré, tárgyalókkal, vezetői irodával, konyhával, mosdókkal. A házhoz korábban hozzátoldott épületrész is színvonalas funkciót kapott egy terasszal. A tetőtér is beépítésre került, ahol a közös munkaterület jött létre. Mindezt úgy kellett megoldani, hogy korábban nem volt az épületen belüli lépcső a szintek között.

Az épület energetikája már a legmodernebb szabványoknak megfelelően mindenhol LED világítással, intelligens technológiákkal lett ellátva. Külön figyelmet igényelt az újonnan bekerülő nyílászáróknál a megfelelő bevilágítás, így a egészséges és világos munkakörnyezet létrehozása. Az anyagok használata és megoldások tekintetében a minőség mellett a legjobb ár-érték arány megtalálása volt a feladat, úgy, hogy lehetőleg sok természetes anyag kerüljön beépítésre. Így lett a legtöbb bútor valódi tölgyfa furnér borítású, a lépcső tölgyfa, illetve ennek a szellemiségnek a mentén jött létre a növényfal, mely az intelligens szellőztető rendszer mellett nagyban hozzájárul a levegő és atmoszféra energetikájának harmonizálásához.

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy ismét egy jó hangulatú tervezés valósult meg az ügyfél teljes megelégedésével:

Kifejezetten örülök annak, hogy a Kata által tervezett dolgok szinte minden részlete úgy lett megvalósítva, ahogy az a tervrajzokon szerepelt. Igazán jó hangulatú volt a tervezés veletek!” M. Roland, Loland Elektro Kft., Pannonhalma

Itt láthatóak a képek az elkészült állapotról:

…és íme a képek az eredeti állapotról:

Tervezők: Pallaghy Kata
Egyéb infó: Bútortervezés, Iroda, Üzleti befektetőknek


Kattints és tudj meg többet a tervezési fázisainkról és kérj ajánlatot!

Back to top