Projekt

Hotel felújítás, Olaszország

Olaszországi megrendelőnk több szállodából lévő hotelszobáinak felújításával bízott meg minket. A jelszó: fiatalos, modern és friss.

Olaszországban, a design fellegvárába tervezni nem könnyű feladat, mivel a design náluk a hétköznapok szerves része, és mindenkinek megvan a véleménye róla. Ezért törekedtünk rá, hogy arányos és kifinomult stílusú belső teret teremtsünk. Mivel a koncepciónak költségkímélőnek kellett lennie, még nehezebb dolgunk volt. Tervezőink harmonikus árnyalatokat választottak, hogy a látványvilág minden cseppje koherens legyen. Az enteriőr úgy lett megalkotva, hogy az első adandó alkalommal megszólítja a szobába lépőt, és azt sugározza felé, hogy a berendezés egészen új. Mivel a külföldi turisták mellett olasz vendégek is várhatók, akiknek a szeme már hozzászokott a designos látványvilághoz, több érzékszervre kellett hatnunk. Belsőépítészeink ezért a különleges textilbőr ágyat álmodtak a szobák közepére, hozzájuk natúr fa burkolatokat, vagy éppen puha pamutszőnyeget választottak, s a friss virág valamennyi szobában alaptartozék. A színeket és a dekorációt tekintve készült egy merész, igen dinamikus, meleg színvilágú koncepció, valamint egy leheletnyivel visszafogottabb, elegánsabb kivitel. Előbbinél a fiatalos színek, modern formák, és divatos grafika került a koncepcióba, az utóbbi a rusztikusabb anyagokról és a pasztelles árnyalatokról szól.

A belsőépítészeti koncepció nem kisebb feladatot tűzött ki maga elé, mint hogy valami újdonságot mutasson a naprakész design világában szocializálódott olasz vendégeknek, s reményeink szerint el is éri célját.

Tervezők: Virág Ottó, Tas Fruzsina, Kovács Danica, Körmendi Eszter
Egyéb infó: Hotel, panzió, Üzleti befektetőknek


Back to top