Projekt

Egy villa újjászületése

A fenti projekt olyan átfogó tervezési munka volt, melyben a Geppetto szakemberei mellett stylist és világítástervező is részt vett, így alkottunk meg ezt a minden négyzetcentiméterét érintő belsőépítészeti koncepciót.

A megrendelő kívánságai és elképzelése mentén elindulva a feladat egy villa belső tereinek klasszikus stílusban történő áttervezése volt. A koncepció a nappalitól kezdve a borospincéig a ház minden szegletére kiterjedt. Tervezőink a hangulat megalapozásához világos árnyalatokkal, krém és bézs színekkel dolgoztak, de a megfelelő helyen a fa és a márvány is megjelenik. A klasszikus hangulatot sziklaszilárdsággal képviseli a törékeny, barokk formavilágú csillár, a robusztus étkezőasztal, a fém fali-, és asztali lámpák. A nappali lounge részén viszont, szinte feltűnésmentesen már a modern kényelem kínálja magát a hatalmas, puha szövetkanapé és fotel képében. A pincében a borosüvegek nem sűrűn egymásra halmozva helyezkednek el, hanem rangjukhoz, minőségükhöz méltóan egy-egy fajta saját, tágas helyet kapott. A rekeszek, kis lakások, behálózzák a pince falát. A tervezők a fenti luxushoz felérő, kényelmes térrészt alakítottak ki a kóstoláshoz, kellemes beszélgetésekhez. A pincének a rejtett, átszűrődő és visszaverődő fények adnak egészen sajátos hangulatot.

Az tervezőmunka eredményében minden egyes szakember keze munkája felfedezhető, s ezek szervesen alakítják ki azt az egyedi, ugyanakkor múltbéli miliőt idéző enteriőrt, mely összecseng a megrendelő igényeivel.

Tervezők: Virág Ottó, Körmendi Eszter, styling: Szigeti Zsófi, világítás tervező: Szily Sarolta
Egyéb infó: Ház átalakítás, Otthonteremtőknek


Back to top