Projekt

Egy londoni lakás felélesztése romjaiból

A történet úgy kezdődött, hogy egy kedves ügyfelünk lakását terveztük pár évvel ezelőtt Budapesten, majd a következő már Londonban került sor. Ez után a barátai számára is terveztünk néhány lakást, majd ebből a társaságból érkezett egy átalakításra való felkérés. Úgy gondoljuk, hogy a felújítás közben annyi érdekességet tapasztaltunk, ami miatt érdemes feltenni a weboldalunkra és megmutatni nektek.

Már az alap felvetés is izgalmasan hangzott: a tulajdonosok egy egész szintet terveztek építeni a meglévő ház alá. Így került a pincébe a konyha és a médiaszoba,így lett a régi nappaliból zeneterem, és a régi konyha helyén könyvtárszoba… Volt olyan pillanat, amikor a ház a levegőben lógott, alatta munkagépek dolgoztak a sárban és ásták a földet. Mindezt úgy, hogy a tulajdonos közben felette lakott a bővítésre váró lakásában.  A történet egyik pikantériája, hogy neki is részt kellett venni a balesetvédelmi oktatáson, hiszen gyakorlatilag a munkaterületen élt az átalakítás során.

A bútorok megtervezésekor okozott némi nehézséget, hogy a tervezés pillanatában még csak a vasoszlopok álltak. A legnagyobb kihívást az angol építőiparral való összehangolódás jelentette, mert bár papíron mindent a végtelenségig projekt-menedzselnek ennek ellenére képesek egy évvel elcsúszni az eredetileg tervezetthez képest, mellyel elszámolási nehézségek is együtt jártak. Szerencsére a megbízóval való együttműködés már a kezdeteknél is kiváló volt, közös volt az ízlésvilág is, ráadásul élvezte az átalakítással járó kalandot. Számunkra külön öröm volt, hogy nagymértékben bízott bennünk és könnyű volt vele az együttműködés, a kérdéses részleteken való túljutás.

Úgy érezzük, hogy egy ilyen jellegű munka sikeres lezárása már nem rémiszt el bennünket a soron következő szintén izgalmas munkáktól: belvárosi műteremlakás átalakítása, belfasti rezidencia rekonstrukciója…

Itt el is olvashatod az angol Grand Design magazinban megjelent cikket.

 

Egyéb infó: Lakásátalakítás, Otthonteremtőknek


Back to top