Projekt

Diákszálló, Bergamo, Olaszország

A bergamói diákszállás szobáinak belsőépítészeti tervei újfajta kihívást jelentettek számunka. Erős igénybevételnek kitett életteret kellett létrehozni, mely kis alapterületen teljesít egy lakás fő funkcióit.

A legtöbb szobához konyha, és apró, de funkcionális jelentőségű belépő helyiség is tartozik. A szokványos magyarországi kollégiumokhoz képest ez nagyobb kényelmet, szinte már luxust jelent egy diáknak, aki egyetemi évei alatt diákszállásban lakik. A helyiségek ésszerű és esztétikus berendezése azonban belsőépítészeti szakembereink tudását dicséri. Mivel a kollégiumi bútorok meglehetősen nagy igénybevételnek vannak kitéve, szinte vandálbiztos belső tereket kellett kialakítani. Szekrényajtót, fiókot csak a legszükségesebb helyre kerültek, ott is erős zsanérokkal szerelve. A funkcionális követelmények kielégítése mellett belsőépítészeinknek arra is ügyelniük kellett, hogy az enteriőr hangulata illeszkedjen ahhoz az óvárosi környezethez jellegzetes látványvilágához, melyben a diákszállás található. A tervezőink minőségi, de visszafogott belső designt hoztak létre, minimalista bútorokkal, kevés szín használatával. Világos árnyalatok ellensúlyozzák a szobába jutó, aránylag kevés természetes fényt. Amellett, hogy barátságos és otthonos hatást keltenek, a natúr fa parketta és polcok a külső tér hagyományos képéhez is illeszkednek.

A végeredmény egy exkluzívnak ható belső tér, ahol a berendezés megfelel a használati követelményeknek, esztétikus és a helyi vizuális környezetbe is integrálható.

Tervezők: Virág Ottó, Tas Fruzsina, Kovács Danica, Körmendi Eszter
Egyéb infó: Hotel, panzió, Üzleti befektetőknek


Back to top