Projekt

Chococo – csokibolt

Ha kiürítenék a Chococo polcait, belépve akkor is tudnánk, mit lehet itt kapni. A boltban kiváló minőségű, különleges csokoládés finomságokat kínálnak, melyhez remekül illeszkedik a gondosan megtervezett enteriőr.

A belsőépítészeti koncepció megalkotásakor egyik fő cél volt a csokoládéra való asszociációk megjelenítése, lehetőleg minél több érzékszervre hatva. Ennek első összetevője a különböző csokoládé-barna színek esztétikus és arányos használata, mely az üzlet karakterét meghatározza. A színek azonban csak a keretet adják a megtervezett élménynek, a belsőépítészeti elemek az édesség felületi minőségét és faktúráját is felidézik. A nyersen hagyott, mélybarnára festett téglafal táblás csokoládéra emlékeztet, megérintve szinte érezzük a kézmelegtől megolvadó tejcsokoládé illatát. Az asszociációs játék mellett a berendezés a vevő izgalmának felkeltésére irányul a kínált áruk tematikus elhelyezésével, és az édes élet érzést felerősítő hatásokkal. A roppant nagy választékot a klasszikus csemegebolt elhelyezéssel hozta közel a belsőépítész. “Nagy figyelmet fordítottunk az átlátható belső térre, a megfelelő hozzáférhetőségre”. A csokoládé-színek mellett a klasszikus ajándék csomagolások kedvelt árnyalatai, az arany és a rózsaszín teszi meghitté, már-már ünnepélyessé a nézelődés, vásárlás pillanatait. A koncepció az üzlet külső megjelenésére is kiterjed, a bolt mellett elhaladva a régi időket idéző külső árnyékolás oltalmazó ponyvája alatt nyerhetünk bepillantást az ízbéli örömök boltjába.

Ezek a kifinomult megoldások adják a Chococo igazi báját, s teremtik meg azt az intim légkört, mellyel belopja magát a szívünkbe. S ha az üzletben válogatva elfáradnánk a kínálat sokszínű tengerében úszva, pihenjünk meg a külön erre a célra berendezett, barátságos kávézó sarokban, vagy vessünk egy pillantást a „csokifal” tövében kialakított babaházszerű makett boltra.

 

Tervezők: Buzogány Ildikó, Szily Sarolta
Egyéb infó: Üzlet, Üzleti befektetőknek


Back to top