Projekt

Badacsony – Borbarátok Panzió – Étterem felújítás

A tavalyi év egyik sikeres projektje a Borbarátok panzió emeleti szobáinak felújítása volt. A megrendelők elégedettségét és a vendégek pozitív visszajelzéseit is mutatja, hogy idén ősszel a tulajdonosok további fejlesztésben, az étteremtér megújításán gondolkodtak, aminek tervezésével ismét minket kerestek meg.

Az időzítés a tavalyihoz hasonlóan a szezon utánra esett, azaz ősszel álltunk neki a tervezésnek és a tavaszi nyitásra kellett elkészüljön a teljes felújítás. Amikor októberben felmértük az étterem teret, hosszasan elbeszélgettünk a tulajdonos testvérpárral arról is, hogy a felújítással mi a céljuk, hogyan kapcsolódhatna a hosszabb távú céljaik megvalósításába. Sokat beszélgettünk arról, hogy azok az emberek, akik rendszeresen felkeresik az éttermet, és azok, akik alkalmanként jönnek, hogyan használják a teret, mik a szokásaik, mit szeretnek vagy nem szeretnek a jelenlegi megjelenésben. Ezzel együtt megkérdeztük az ott dolgozókat is, akik munkájuk során használják a térkapcsolatokat, hogy számukra mik az aktuálisan zavaró tényezők, hiányosságok, hogyan tehetnénk számukra is komfortosabbá a napi rutint, és mik azok az elemek, amik már jól működnek és megtartandóak. Mire a rengeteg, néha akár furcsa kérdés megválaszolásával végeztünk, a fejünkben nagyjából körvonalazódott, hogy milyen hangulat, stílus az, ami legjobban fogja tudni szolgálni a jövőbeli célokat, mik azok a problémák, amiket meg kell oldanunk.

Mondhatnánk, hogy innen szinte egyenes út vezetett a megvalósításig, ami majdnem igaz is, de valójában még sok döntés és egyeztetés volt hátra.

A stílusmeghatározás után a tér elrendezését kellett átgondolni. Ez esetben a befogadóképesség nem változott, azonban különböző formájú és méretű ülőfelületekkel rendeztük be a teret, hogy a különböző igényeknek – panzió vendégek reggeli kiszolgálása, ebédre beugró vendégek fogadása, borvacsorák, rendezvények tartása – is megfeleljen, sőt adott esetben részben átalakítható legyen az asztalok átszervezésével. Ehhez kellett igazítani a világítást is.

A korábbi berendezési tárgyakból a régi tálalószekrényeket és néhány dekorációs elemet, mint a családi fényképeket és képeket megtartottunk, egyfelől történetük van, másfelől pedig mutatja a családi kötődést, hagyományt, kapcsolatot teremt a múlt és a jelen között.

Az asztalokat, ülőbútorokat leszámítva két új bútorelemre volt igény: egy bortároló falra, ahol a családi pincészet termékeit megfelelően be lehet mutatni és egy bővített pincérállomásra.

Megjelenésben az elsődleges szempont az emeleti szobákban tapasztalható friss, üde, fiatalos érzés tovább gondolása volt oly módon, hogy az épület és a Borbarátok panzió családi jellegét is tükrözze. Fontos volt, hogy teljes összhang legyen a megjelenésben, beleértve a terítéshez szükséges kiegészítőket, étlapot és a belső teret, minden ugyanazt az érzést sugallja, ugyanazt a célt szolgálja: hogy a betérők otthonosan érezzék magukat.

A megbízói oldalról korábban is tapasztalt átgondoltság, tudatos előre tervezés és határozott döntések nagyban megkönnyítették a munkánkat, így a szoros határidőre elkészültek a tervek és a kivitelezés is nyugodtabban folyhatott.

Ha minden jól megy, hamarosan következhet a folytatás….

 

Ilyen volt előtte…

 

…és most a felújítás után:

 

 

Persze a hangulat és a sikeres fogadtatás sem maradt el:

“Nagyon jók  a visszajelzések 🙂 pozitívak és nagyon nagyon tetszik a vendégeknek a megújult belső!”  Keszég Helga, Borbarátok KFT.

 

Tervezők: Tas Fruzsina, Dréher Zsófia
Egyéb infó: Bútortervezés, Étterem, Hotel, panzió, Üzleti befektetőknek


Kattints és tudj meg többet a tervezési fázisainkról és kérj ajánlatot!

Back to top