Projekt

Baldaszti’s gourmet üzlet

Ínyenc, különleges, ritka, magyar és nemzetközi, a legkiválóbb minőségben. Mi itt a Geppettoban  ezen kulcsszavak mentén alkottuk meg a Baldaszti’s exkluzív vendéglátó- és élelmiszerüzletének belsőépítészeti tervét.

A megrendelő különös hangsúlyt kívánt fektetni arra, hogy az érdeklődők ne csak megvásárolhassák az egyes termékeket, hanem az üzletben meg is kóstolhassák azokat. A vendégek egy kávé vagy tea mellett, akár egy reggeli formájában próbálhatják ki a folyamatosan megújuló és kísérletező, mindig naprakész konyha kínálta ínyencségeket. Ezek alapján határozta meg a tulajdonos az előkelő környezetben, a budai vár és a Lánchíd szomszédságában található üzlet belső tereinek alapfunkcióit. Az alapfunkciók megvalósítása mellett, fontos követelményként belsőépítész szakembereinknek biztosítani kellett az enteriőr exkluzív arculatát, különlegességét.

A Baldaszti’s gourmet üzlete két részből áll. A direkt erre a célra kialakított pincehelyiségben lehetőség nyílik a kóstolásra, míg a földszinti, galériás tér élelmiszerüzletként, látványkonyhaként és kávézóként üzemel, ahol a vendégek leülhetnek egy italra, szendvicsre.

A pincehelyiségben lévő kóstoló az érzékek szobája. Az ínyenc ételek megízleléséhez koncentrációra, nyugodt környezetre van szükség, ezért belsőépítészeink egy visszafogottan előkelő helyet hoztak létre, ahol az exkluzivitás az anyaghasználatban és a tárgyak formai megoldásaiban jelenik meg, nem a dekorációban és a színekben. A kecses lábú, fa kóstoltató asztal fölött sokágú, minimalista csillár világítja meg meleg fényével a felkínált földi javakat. Szakembereink a legapróbb részletekre is odafigyeltek, s a mosdók előkelő belső kialakításával azokat is a belsőépítészeti koncepció szerves részévé tették. Nem kell többé attól félni, hogy véletlenül nyitva marad a mosdóajtó, mert a feltáruló látvány inkább odavonzza a vendéget, hogy megcsodálja.

A földszinti helyiség esetében belsőépítészeink archaizáló teret hoztak létre, rusztikus és klasszikus elemeket vegyítve. A mozgalmas, határozott arculatú helyiség az elmúlt arisztokratikus idők gazdag kulináris kultúráját idézi, de a felhasznált modern anyagoknak köszönhetően mégis bele tud simulni a mai városi ember hétköznapjaiba. Bármely tárgyra ránézve látjuk a tervezés, az átgondolt kiválasztás nyomát, mely a designos tér létrehozása érdekében történt, s a lámpáktól kezdve a fali burkolatokon át a kiterjed a padlóra. Minden térrészben más, az összképhez illeszkedő lámpák kerültek elhelyezésre,s a barokkos vállfák egyedi tervezésű, evőeszközökből készült fogasokon lógnak.

A Baldaszti’s gourmet üzlete az exkluzív termékeket kereső ínyencek valódi mekkája, ám az ott szerzett élmények a belsőépítészetnek köszönhetően válnak teljessé. Garantáltan lesz mit csodálni egy szendvics vagy kávé elfogyasztása közben.

Egyéb infó: Étterem, Kávézó, Üzlet, Üzleti befektetőknek


Back to top