Projekt

Art’otel Budapest

A hotel tulajdonosai a szobák felújításával és átalakításával bízták meg tervezőinket. Az elhasználódott felületek és bútorok cseréje mellett kiemelt szempont volt, hogy kényelmesebbé, bensőségesebbé varázsoljuk az enteriőrt.

A feladat pikantériáját az adta, hogy a bevált, illetve a tulajdonosokhoz közel álló használati tárgyak, dekorációs elemek – például festmények, szobrok – megtartása mellett kellett a berendezés bizonyos elemeit lecserélni, megváltoztatni, a látványvilágot egységesebbé tenni. Egy hotelszoba esetében igen fontos, hogy otthonos hangulatú, meleg színekben bővelkedő enteriőr fogadja a vendéget, mely élvezetesebbé teszi az ott töltött időt, és visszatérésre sarkall. Belsőépítészeink az anyagok és színek harmonikus arányú megválasztásával barátságos belső teret hoztak létre. A tereken átívelő belsőépítészeti megoldásokkal összefogták mind a régi, mind az új elemeit a szobáknak. Ilyen átfogó motívum a sötétbarna árnyalatú furnérlemez, melyből többek között az új ajtók, az egyedi tervezésű minibár, a konzolos íróasztal, és az új, falra szerelt televízió konzolos polcai készültek. Az így létrehozott meleg színű alaphangulattal összejátszik a függönyök, és különböző kiegészítők vörös színe, illetve a már meglévő, szintén vörös padlószőnyeg.  A mindenre kiterjedő koncepcióban belsőépítészeink arra is ügyeltek, hogy lehetőleg meleg fényű megvilágítást alkalmazzanak, illetve a megfelelő helyeken, például a gardróbban, a fényforrásokat elrejtsék. Az álmennyezet a képek kék virágainak színét kapta, így kevésbé érzékeny a szennyeződésre és a szerelőnyílás sem annyira feltűnő.

Átalakításra szorultak a folyosók, az internet pont, valamint a konferencia-terem is, ahol belsőépítészeink ugyancsak alaposan átgondolták az alkalmazott megvilágítást, valamint szín- és anyag kombinációkat.

Tervezők: Buzogány Ildikó
Egyéb infó: Hotel, panzió, Üzleti befektetőknek


Back to top