Tervezési fázisok otthonteremtőknek

Sokrétű, átgondolt és részletes tervezés maximális ügyfél fókusszal. Fontosnak tartjuk az emberközpontú gondolkodást, itt senki sem az önmegvalósítást helyezi előtérbe, minden Érted van, miközben remek belső terek születnek.

A Geppetto ugyan egy klasszikus értelemben vett belsőépítész iroda- hiszen alaposan átgondolt, kivitelezésre alkalmas tervrajzokat készítünk a belső terekről- , mégis eltér a többi piaci versenytárstól. Nagy erősségünk, hogy mi az Ügyfelet helyezzük a középpontba. Rengeteg kérdésen keresztül az a célunk, hogy a legalaposabban megismerve körülményeiteket, vágyaitokat, lehetőségeiteket tervezzünk olyan tereket, amiket aztán évtizedeken keresztül tudtok boldogan használni. A tervezés nálunk egy folyamat, ami több hónapon keresztül tart. Szeretjük, ha a dolgok, kérdések, kételyek beérnek és közösen, Veled együttműködve tudjuk megalkotni a tereket.

Szolgáltatásaink amikből egy személyes belsőépítészeti csomag felépül.

Tervezői tanácsadás során kisebb belsőépítészeti kérdésekre tudunk választ adni. Például egy már majdnem kész lakásban egy-egy bútort kell tervezni,vagy egy helyiségben hiányoznak a színek, dekorációs elemek.

Olyan eset is van,amikor a megrendelőnek van készsége és ideje végig gondolni, utánajárni a berendezési tárgyaknak, jó úton halad álmai otthona megvalósításában, de mégis elakad és iránymutatásra van szüksége. Ekkor jövünk mi és néhány ötlettel tovább lendítjük a megkezdett úton. Ezt a tervezési folyamatot nevezzük óradíjas tanácsadásnak. Ilyenkor az első beszélgetés után készített árajánlatban egy tervezett keret óraszám is szerepel, az egyeztetett munka időigényének megfelelően. Ha esetleg további keret időre lesz szükség, azt a tervezés további részében előre jelezzük.

A belsőépítész koncepcióterv célja a tervezett otthon / tér vizuális felvázolása a megrendelő számára.
A tervezési szakasz végén már látható,elképzelhető ,hogy az adott otthon milyen terekből, hogyan fog felépülni, milyen színeket, anyagokat alkalmazunk, de még konkrét anyagjelölés, részletek nélkül.

  • A konzultációk alatt meghatározott legfontosabb terek, és a hozzá kapcsolódó egyéb motívumok koncepció szintű tervezése.
  • Alaprajzi és látványrajzok a kialakítandó terek funkciójelölő elrendezésének megjelenítésével.
  • Felületképző anyagok, színek és harmóniák iránymutató meghatározása.
A belsőépítészeti tervcsomag kivitelezői árajánlat bekérésére alkalmas dokumentációs anyag.
A belsőépítészeti tervcsomag készhezvételét követően egy jó generál kivitelezővel, akár el is kezdhető a megvalósítás. Azonban a legtöbb esetben szükséges további tervezős konzultáció, vagy kiviteli tervek készítése.

  • A koncepciótervekből kiindulva, a látvány szempontjából lényeges szerkezetek, technológiák pontos rajzi definiálása
  • Anyagminőségek, felületek, színek meghatározása
  • A terek átalakításának megoldási lehetőségeinek feltárása és bemutatása.
  • Világítási terv
  • Anyegmegjelölések, konszignációk
  • Bútortervek
A belsőépítészeti tervekből kiindulva készíthető komplett vagy részleges kiviteli terv.
A kiviteli tervek szakipari ágakra lebontva tartalmazzák az összes szükséges információt, ami alapján az iparos pontos árat tud számolni. Utólag nincs lehetősége árat emelni, mert az összes részletet előre ismerhette. Te mint megrendelő pontosan tudod ütemezni az építkezés finanszírozását, és árvita esetén a tervrajzokat összehasonlíthatod a végeredménnyel.

  • Helyszíni konzultáció a kivitelezővel
  • Egyeztetés szakági tervezőkkel
  • Belsôépítészeti elemek és a teljes mögöttes műszaki tartalom pontos rajzi definiálása
  • Falnézeti rajzok, anyagjelölések
  • Anyagjegyzék, konszigáció
  • Bútortervek, részletrajzok

 

 

Ha konzultálnál, árajánlatot kérnél, írj nekünk az alábbi űrlap segítségével:

Back to top