belsőépítészet a csokoládé nyelvén

Budapest, 2011. október 17. – A stresszmentesítés, vagyis a Geppetto Stúdió designfilozófiája köszön vissza a Chococo édességbolt belsőépítészeti koncepciójában. A belsőépítész stúdió idén nyitott a kereskedelmi kommunikációt támogató designmegoldások felé, és máris harmadik projektjét zárja sikeresen a Chococo-val a Lánchíd utcai Baldaszti’s gourmet üzlet és a badacsonyi Bonvino Hotel után.

A belsőépítészet a környék – a Krisztinaváros – múltat sugalló hangulata, a környező kis boltok intim bája, a Déryné/Mini bisztró és a Csészényi kávézó kölcsönözte gourmet negyed-jelleg előtt is tiszteleg. Ez a környezet, valamint a csokoládé keltette asszociációk (melegség, gyermekes család, boldogság,apró örömök) szülték a belsőépítészeti koncepciót, melynek fő jegyei a csokoládé megjelenítése, mint szín, anyag, felület, forma, tapintás, illat, az érzékszervek mindegyikét megérintve, valaminta csokoládé vagy más ajándék után kutató vevő izgalmának felkeltése és kielégítése a kínált áruk elhelyezésével és körítésével.

        

A különleges, hívogató, visszavágyást keltő hangulatot valamint a különleges, egyedi teret az apróságok nyújtják. Ezek a részletek kívülről befelé haladva a külső árnyékolás régi időket idéző, oltalmazó ponyvája, beljebb a csokoládé textúrájával egyező, mélybarnára festett nyerstégla-falrészlet és a tövében kialakított babaház-szerű makett-bolt. A színek – amelyek a csokoládé adtameghatározottságon túlmutatnak – az arany, a rózsaszín és a barna nem-csokoládé árnyalatainak használatával és legfőképpen harmonizálásával nyújtanak tökéletes hátteret. A roppant kínálatot a klasszikus csemegebolt-elhelyezéssel hozza közel a belsőépítészet. Buzogány Ildikó, a Geppetto Stúdió projektvezető belsőépítésze elmondta: „Nagyon szeretema Chococo-t, mert olyan teret töltöttünk meg élettel, ahol a cél a minőségi kereskedelem és alegalapvetőbb emberi örömforrások egyesítése volt. Kacér, de nem hivalkodó, intim, de nem misztikus boltot hoztunk létre. Nagyszerű partner volt az alkotásban a tulajdonos pár, Kocsis Imre és Balogh Dóra, akik két kezük munkáját is belerakva hívták életre a teret – biztos vagyok benne, hogy aközönség érezni és értékelni fogja mindezt!” Elek Márton, a Geppetto Stúdió vezetője elmondta: „A földi örömök élvezetének helyet teremteni nagy belsőépítészeti kihívás és büszkeséggel tölt el, hogy a vásárlók és a tulajdonosok örömére élvezet a csokoládé válogatása a Chococo-ban és ezáltal megint egy kicsivel jobb lett ebben avilágban élni. ”

A Geppetto stábja:

Buzogány Ildikó, projektvezető belsőépítész
Szily Sarolta világítástervező
További információ: Heiszler Ákos Urban Communications 06 30 747 05 77 www.geppetto.hu

Linkek, cikkek, sajtó: